Закриваємо кабачкову ікру на зиму: рецепт і корисні лайфхаки

0
904

Не знаєте, яку просту і корисну закуску заготовити на зиму? Ми вже підібрали ідеальний варіант і готові поділитися ним з вами. У цьому матеріалі ми розповімо, як закрити на зиму кабачкову ікру, яка відома великою кількістю вітамінів і приголомшливим смаком.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: кабачки (3 кг), морква (1.5 кг), рослинна олія (1.5 склянки), томатна паста (1.5 склянки), цибуля (750 г), цукор (7.5 ст. л), вода (3/4 склянки), сіль (3 ст. л), пише Апостроф

Фото: azbyka-vkysa.ru

Крок 1: Для початку потрібно добре промити і почистити всі овочі.

Крок 2: Потім слід нарізати всі овочі на великі кубики. Крім моркви, її потрібно натерти на крупній тертці.

Крок 3: Перекласти все у велику каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь. Гасити до повної готовності, коли всі овочі стануть м’якими.

Крок 4: Далі потрібно злити воду і перемолоти овочі в пюре за допомогою блендера. Також можна використовувати м’ясорубку, але це набагато складніше.

Крок 5: Овочеву масу знову покласти в каструлю, додати томатну пасту, рослинну олію, цукор, сіль і довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб майбутня закуска не підгоріла. Варити приблизно 10-15 хвилин після закипання, також регулярно перемішуючи.

Крок 6: Тепер залишилося тільки перекласти гарячу ікру в стерилізовані банки, закрити кришками, поставити догори дном до охолодження і поставити в темне прохолодне місце на тривале зберігання.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments