Під час пандемії коронавірусу ми намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, заняття спортом і вживання продуктів, багатих на вітамін С. theLime вирішив розповісти вам про тропічний фрукт фейхоа, який містить чимало корисних речовин.
Його ягоди мають довгасту форму, а м’якоть – щільна, соковита, кисло-солодка на смак, з особливим ароматом, що нагадує і суницю, і ананас, пише Апостроф
Слід зазначити, що плоди фейхоа містять вітаміни (С, В1, В2, В3, В5, В6, РР), мікро- та макроелементи (йод, кальцій, калій, натрій, магній, фосфор, залізо, мідь, цинк, марганець), кислоти (яблучну, фолієву) та ефірні олії.
Корисні властивості фейхоа
1. Поживні речовини, що містяться в фейхоа, сприяють більш швидкому відновленню тканин при травмах і ранах.
2. Фейхоа покращує пам’ять. Справа в тому, що деякі компоненти, що входять до його складу, зокрема калій, фолати й інші антиоксиданти, дуже корисні для нервової системи. Фолієва кислота знижує ризик погіршення когнітивних функцій, а калій стимулює приплив крові до мозку.
3. За допомогою фейхоа можна підвищити імунітет. Так, в чашці фейхоа міститься приблизно 82% денної норми вітаміну С.
4. Фейхоа знижує ризик серцево-судинних захворювань. Калій і натрій, що містяться в цьому фрукті, розслаблюють кровоносні судини, а також нормалізують артеріальний тиск.
5. Для нормалізації функцій шлунково-кишкового тракту також радимо вживати цей фрукт. Введення в раціон фейхоа – ідеальне рішення для профілактики запорів і більш серйозних захворювань, наприклад, раку прямої кишки. Клітковина буквально “вискоблює” холестерин із стінок судин і артерій. Чашка фейхоа містить 16 г дієтичної клітковини, яка стимулює травлення, допомагаючи тим самим позбутися від здуття живота.
Плоди фейхоа також використовують в кулінарії: з них можна зробити компоти, лимонади, пюре і салати, використовувати для начинки у випічці та вживати у сирому вигляді.
До того ж можна зробити варення із фейхоа: після очищення його плоди необхідно перемолоти і змішати з медом або цукром (без подальшого варіння і консервування).
Як їсти фейхоа?
Чисту ягоду можна розрізати на дві частини, щоб вийшли імпровізовані чашки, з яких м’якоть дістають за допомогою невеликої ложечки.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини