Британський доктор Гіта Мейкер-Кларк розповіла, що їжа є ліками в боротьбі з коронавірусною інфекцією. За її словами, клінічне використання харчових продуктів в якості ліків грає величезну роль в лікуванні пацієнта.
Лікар вважає, що запальним станам можна допомогти, збільшивши споживання свіжих продуктів і зменшивши споживання рафінованого цукру і обробленої їжі, пише Обозреватель
“Я бачу істотні поліпшення з додаванням в раціон свіжих фруктів і овочів”, – зазначила Мейкер-Кларк.
Вона порадила їсти продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як: броколі, солодкий перець, брюссельську капусту, папайю, цитрусові. Ці фрукти і овочі забезпечують денну дозу вітаміну С, який може допомогти імунній системі.
“Складна, інтегрована імунна система потребує вітамінів A, C, D, E, B6 і B12, фолієвої кислоти, цинку, заліза, міді, селені і багатьох інших”, – поділилася лікар.
Національний інститут здоров’я виявив, що продукти з високим вмістом вітаміну А містять листові, зелені овочі, морква, мускусна диня, сквош і солодка картопля. Вітамін Е можна отримати з мигдалю, фундука, арахісу, шпинату і соняшникової олії.
“Решта поживних речовин надходять в організм через цільні продукти, в основному через фрукти і овочі”, – розповіла Мейкер-Кларк.
Медик пояснила, що під час гострої інфекції будь-якого типу, в тому числі коронавірусної інфекції, реакція організму на стрес викликає “метаболічні зміни”, щоб відбити загарбника. Це збільшує потребу в поживних речовинах.
“Погане харчування викликає порушення імунної функції, яке можна звернути назад, поповнюючи запас поживних речовин – я бачу це кожен день у своїй клінічній практиці”, – додала вона.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини