Ситний недільний обід: назвали 3 нові страви з картоплі

0
1454

З картоплі можна приготувати безліч незвичайних страв. Вони доречні для ситного недільного обіду.

Про це розповідає Gazeta.ua

Картопля в беконі

Автор: versal-online.com.ua

Інгредієнти

1 кг картоплі

зелена цибуля

400 г вершків

1 огірок;

1 ст. л. соку лимона

1 червоний перець

200 г копченого лосося

100 г тертого сиру

200 г бекону смужками

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі, розрізати кожну уздовж навпіл. Акуратно вийняти середину, залишивши зовнішню оболонку товщиною 0,7 см.

Приготувати соус. Кріп і зелену цибулю вимити, дрібно порубати, огірок вимити, нарізати кубиками. З’єднати зелень і огірки з вершками і лимонним соком, посолити, поперчити.

Наповнити половинки начинкою. У перцю видалити насіння і плодоніжку, м’якоть дрібно нарізати. Рибу і м’якоть картоплі також дрібно нарізати, змішати з солодким перцем і сиром. Наповнити начинкою половинки картоплин.

Розігріти духовку до +180°С. Скласти половинки картоплі разом, обгорнути смужкою бекону, закріпити дерев’яною зубочисткою. Укласти на решітку, змащену вершковим маслом, і запікати в духовці 30 хв. Подавати з вершковим соусом.

Картопля по-болгарськи

Автор: dvagusya.com.ua

Інгредієнти:

6 великих картоплин

500 г сиру

100 г вершкового масла

2 яйця

250 мл натурального йогурту

сіль, перець за смаком

100 г тертого сиру

Приготування:

Сир протерти через сито, а потім ретельно перемішати з розм’якшеним маслом в однорідну масу. Посолити, поперчити за смаком.

Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками. Форму змастити вершковим маслом. Потім викласти частину кружків картоплі, посолити і поперчити за смаком. Зверху розподілити частину сирної маси. І так викладати шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Форму накрити фольгою. Духовку розігріти до +200°С і випікати картоплю 1 год. Потім температуру в духовці зменшити до +180°С.

У миску вбити яйця, додати до них йогурт, посолити і поперчити за смаком, всипати спеції. Картоплю в формі залити отриманою сумішшю, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці протягом 20 хв.

Картопляна бабка

Автор: eat-me.ru

Інгредієнти:

4-5 картоплин

20 г борошна

1 цибулина

50 г бекону

5 помідорів чері

Для соусу потрібно:

5 печериць

3 ст. л. сметани

50 мл молока

Приготування:

Картоплю вимити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликими квадратиками.

На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю, потім додати бекон і смажити 5 хв. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, посолити, поперчити за смаком. Потім додати обсмажені цибулю і бекон, перемішати.

Форми змастити вершковим маслом, викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180°С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум’яної скоринки.

Приготувати вершково-грибний соус. Гриби нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Налити молоко, додати решту сметани, дрібку солі.

Зелень кропу вимити, дрібно нарізати і додати в соус. Соусом полити тарілку і викласти підрум’янені в духовці “цеглинки” бабки.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments