З картоплі можна приготувати безліч незвичайних страв. Вони доречні для ситного недільного обіду.
Про це розповідає Gazeta.ua
Картопля в беконі
Інгредієнти
1 кг картоплі
зелена цибуля
400 г вершків
1 огірок;
1 ст. л. соку лимона
1 червоний перець
200 г копченого лосося
100 г тертого сиру
200 г бекону смужками
1 ст. л. вершкового масла
Приготування:
Картоплю відварити в мундирі, розрізати кожну уздовж навпіл. Акуратно вийняти середину, залишивши зовнішню оболонку товщиною 0,7 см.
Приготувати соус. Кріп і зелену цибулю вимити, дрібно порубати, огірок вимити, нарізати кубиками. З’єднати зелень і огірки з вершками і лимонним соком, посолити, поперчити.
Наповнити половинки начинкою. У перцю видалити насіння і плодоніжку, м’якоть дрібно нарізати. Рибу і м’якоть картоплі також дрібно нарізати, змішати з солодким перцем і сиром. Наповнити начинкою половинки картоплин.
Розігріти духовку до +180°С. Скласти половинки картоплі разом, обгорнути смужкою бекону, закріпити дерев’яною зубочисткою. Укласти на решітку, змащену вершковим маслом, і запікати в духовці 30 хв. Подавати з вершковим соусом.
Картопля по-болгарськи
Інгредієнти:
6 великих картоплин
500 г сиру
100 г вершкового масла
2 яйця
250 мл натурального йогурту
сіль, перець за смаком
100 г тертого сиру
Приготування:
Сир протерти через сито, а потім ретельно перемішати з розм’якшеним маслом в однорідну масу. Посолити, поперчити за смаком.
Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками. Форму змастити вершковим маслом. Потім викласти частину кружків картоплі, посолити і поперчити за смаком. Зверху розподілити частину сирної маси. І так викладати шари, поки не закінчаться інгредієнти.
Форму накрити фольгою. Духовку розігріти до +200°С і випікати картоплю 1 год. Потім температуру в духовці зменшити до +180°С.
У миску вбити яйця, додати до них йогурт, посолити і поперчити за смаком, всипати спеції. Картоплю в формі залити отриманою сумішшю, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці протягом 20 хв.
Картопляна бабка
Інгредієнти:
4-5 картоплин
20 г борошна
1 цибулина
50 г бекону
5 помідорів чері
Для соусу потрібно:
5 печериць
3 ст. л. сметани
50 мл молока
Приготування:
Картоплю вимити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликими квадратиками.
На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю, потім додати бекон і смажити 5 хв. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, посолити, поперчити за смаком. Потім додати обсмажені цибулю і бекон, перемішати.
Форми змастити вершковим маслом, викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180°С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум’яної скоринки.
Приготувати вершково-грибний соус. Гриби нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Налити молоко, додати решту сметани, дрібку солі.
Зелень кропу вимити, дрібно нарізати і додати в соус. Соусом полити тарілку і викласти підрум’янені в духовці “цеглинки” бабки.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини