Що приготувати з полуниці: 8 цікавих рецептів

0
1381

У червні в Україні настає пік сезону полуниці. Ягоду можна купити як на ринках, так і в супермаркетах. Традиційно їдять її свіжою зі сметаною та цукром. Окрім цього, з полуниці можна приготувати ще безліч страв.

Полуничне морозиво
Фото: полуничне морозиво /pixabay

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці;
  • 300 г цукру;
  • 300 г води.

Спосіб приготування. Насипте цукор у воду та  розмішайте. Поставте на вогонь та варіть, поки сироп не розпочне густіти. Зніміть готовий сироп з вогню й охолодіть. Переберіть полуницю, помийте та перетріть через сито. Полуничне пюре змішайте із сиропом. Ще раз перетріть через сито і заморозьте в посудині для приготування морозива.

Гарячі бутерброди з полуницею
Фото: гарячі бутерброди з полуницею / milkalliance.com.ua

Інгредієнти:

  • 20 скибок нарізаного французького багета;
  • 2 столових ложки м’якого вершкового масла;
  • 2 чашки нарізаної скибочками свіжої полуниці;
  • чверть чашки цукру.

Спосіб приготування. Шматки багета злегка змастіть вершковим маслом. Викладіть їх на форму для запікання та поставте в нагріту духовку на 2-3 хвилини. Далі дістаньте багет з духовки. На кожен шматочок покладіть полуницю і посипте цукром. Знову поставте в духовку на 3-5 хвилин. Після цього можете подавати на стіл.

Салат із полуницею 
Фото: салат з полуницею і фетою / nv.ua

Інгредієнти:

  • полуниця;
  • сир фета;
  • шпинат;
  • лимонний сік;
  • оливкова олія.

Спосіб приготування. Розріжте полуницю навпіл. Фету наріжте невеликими кубиками.  Додайте шпина. Після цього полийте оливковою олією та лимонним соком. За бажанням, у салат також можна додати стиглий авокадо та горіхи. Всі інгредієнти перемішайте.

Полуничні цукерки 

Фото: цукерки / cookorama.net

Інгредієнти:

  • сир кисломочний – 400 г.
  • цукрова пудра – 60 г.
  • кокосова стружка – 30 г.
  • вершки чи солодка сметана – 100 г.
  • полуниця – 200 г.
  • цукор ванільний – 20 г.

Спосіб приготування. Сир протріть через металеве сито. Пропустіть через м’ясорубку або ретельно розітріть виделкою. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру, кокосову стружку. Все розітріть до однорідної маси. Полуницю ретельно промийте. Сформуйте кульки із сирної маси, формуйте їх у паляничку. Загорніть у них по одній полуниці, зробіть круглі цукерки. Готові цукерки можна посивати кокосовою стружкою.

Полунична шарлотка
Фото: шарлотка / klyovamama.com

Інгредієнти:

  • 200 г полуниц;
  • 1 ст л. борошна та цукору;
  • 3 шт. яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • Олія (щоб змастити форму)
  • 1 ч.л. розпушувача.

Спосіб приготування. Яйця збийте з поступовим додаванням цукру. У суміш додайте вершкове масло. Висипте просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішайте. Змастіть форму олією, обсипте її борошном. Акуратно викладіть тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті. Випікайте шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180°.

Молочний коктейль з полуницею

Фото: коктейль з полуниці / belnovosti.by

Інгредієнти:

  • полуниця – 300 г,
  • морозиво – 200 г,
  • молоко – 300 мл,
  • цукор – за бажанням.

Спосіб приготування. Промийте полуницю та подрібніть її у блендері. Додайте у полуничне пюре морозиво та подрібніть знову. Додайте молоко та цукор. Збийте суміш на великій швидкості. Розлийте стаканах та подавайте.

Омлет з полуницями
Фото: омлет з полуницею / yasensvit.ua

Інгредієнти:

  • 200 г полуниць;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка масла;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 2 ложки кокосової стружки;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру.

Спосіб приготування. Збийте білки з цукром, з’єднайте з жовтками. Кокосову стружку підсмажте до золотистого кольору. Половину стружки з’єднайте із збитими яйцями. На сковорідці підсмажте омлет. Полуницю наріжте та вимішайте з ванільним цукром. Покладіть ягоди на омлет. Далі складіть його удвоє. Посипте цукровою пудрою та кокосовою стружкою.

Молочний суп з полуницею 
img title=”Фото: молочний суп з полуницею / smachno.ua” src=”https://s.032.ua/section/newsInText/upload/images/news/intext/000/052/195/sup-z-poluniceu_5ee2471883739.jpg” alt=”Фото: молочний суп з полуницею / smachno.ua” width=”811″ height=”540″ />

  • 200 г полуниці;
  • 1 л. молока;
  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 1 ст. ложки цукру;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування.Полуницю промийте. Поставте молоко на плиту. Додайте вівсяні пластівці та доведіть до кипіння. У суміш покладіть цукор, полуницю, сіль. Це все перемішайте. Доведіть суп до кипіння. Дайте настоятися 10 хвилин.

За матеріалами 032.ua

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments