Печеня по-домашньому: простий рецепт

0
1212

М’ясо з картоплею – універсальне поєднання для страви, щоб нагодувати всю сім’ю.

Саме ці компоненти входять до складу печені по-домашньому, яка чудово підходить для щоденного меню та святкового столу, пише ТСН

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 800 г свинини
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • рослинна олія
  • вода
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Свинину вимити, обсушити, нарізати шматочками середньої величини й обсмажити в невеликій кількості олії на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки.

Окремо в розпеченій олії обсмажити до прозорості подрібнену цибулю, додати нарізану соломкою моркву і смажити до золотистого кольору.

Очищену картоплю нарізати шматочками, покласти до каструлі, зверху викласти м’ясо, на нього овочеву піджарку, потім залити все окропом так, щоб вода ледь діставала до поверхні, і тушкувати на повільному вогні.

За 10-15 хвилин до готовності печеню посолити, поперчити та додати лавровий лист.

Щоб приготувати печеня в домашніх умовах, вибирайте відрізи м’яса з прошарком жиру. Свиняча шийка найкраща.

Залежно від сезону ви можете урізноманітнити смаки та інгредієнти страви, додавши гриби, кабачки, баклажани, зелену квасолю, болгарський перець, перець чилі. Особливу пікантність страві додадуть сливи.

Додатково збагатити аромат і смак випічки можна будь-якою сухою приправою. Якщо ви хочете, щоб ця страва була приємного світло-коричневого кольору з густим оксамитовим соусом, приготуйте його в мисці або каструлі з важкими стінками і тушкуйте якомога довше на слабкому вогні.

М’ясо на грилі в порційному керамічному горщику має особливий смак.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments