“Наполеон” без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

0
625

“Наполеон” – це торт, який завжди знайде своїх шанувальників. Щоб зробити такий десерт за оригінальним рецептом, потрібно досить багато часу. Тому якщо у вашій родині полюбляють такий торт – можна скористатись варіантом, в якому не потрібно випікати коржі – для основи підійде печиво.

Ідея приготування лінивого торту “Наполеон” з печива опублікована на сторінці фудблогерки Юліани з ніком kitchen_yuliana_ в Instagram, – пише Оbozrevatel.

''Наполеон'' без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

Інгредієнти для коржів:

  • 500 г готового листкового печива

Інгредієнти для заварного крему:

''Наполеон'' без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

  • 500 молока,
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

''Наполеон'' без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

1. Для крему в каструлі змішати яйця, цукор, ванільний цукор, борошно, перемішати та додати молоко (холодне), все ретельно перемішати і відправити на вогонь. Постійно помішуючи варити до загустіння. Вкінці додати масло.

''Наполеон'' без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

2. У роз’ємну форму викласти печиво, занурюючи його попередньо у ще тепле молоко – так торт швидше просочиться.

3. У форму викласти печиво, потім крем чергуючи. Залишити декілька штук печива для посипання.

''Наполеон'' без замішування тіста та випікання: як приготувати торт за 15 хвилин

4. Відправити торт в холодильник на 4-5 годин, а краще на цілу ніч.

Інгредієнти для тіста:

  • кисломолочний сир – 300 г
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 1 скл.
  • сода – 0,5 ч. л.
  • борошно

 

Крем:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 1 скл.
  • борошно – 2 ст. л.
  • молоко – 2 скл.
  • вершкове масло – 180 г

 

Спосіб приготування:

1. Приготування тіста. Змішати сир, яйця, цукор і соду.

2. Поступово додати борошно та замісити м`яке, еластичне тісто. Залишити на годину.

3. Тим часом приготувати крем. Яйця змішати з цукром та борошном до однорідності.

4. Поставити на слабкий вогонь та поступово налити молоко, помішуючи. Варити до загустіння. Після чого дати повністю охолонути.

 

5. Тісто тим часом потрібно розкачати та поділити на 6 однакових частин. Сформувати коржі.

6. Посмажити коржі на пательні з обох боків.

7. У крем додати вершкове масло та перемішати.

8. Зібрати торт і залишити, щоб він просочився.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments