Приготувати дуже смачний торт “Наполеон” без випічки всього за двадцять хвилин? Здавалося б, таке завдання нездійсненне. Але маючи початкові навички готування, трохи віри з себе і бажання, впоратися можна і з ним.
Секрет “швидкого” Наполеона розповіла відомий фуд-блогер Alina FooDee., пише РБК-Україна
Для приготування нам знадобитися форма діаметром 17 см, а також такі інгредієнти:
- Печиво листкове “вушка” – 350-400 г
- Молоко – 600 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Ванільний цукор – 10 г
- Вершкове масло жирністю 82,5% – 100 г
Скрін: Ось таке печиво нам знадобиться
Для заварного крему треба ретельно змішати 2 яйця з цукром і борошном, щоб не було грудочок.
Молоко підігріти до гарячого стану (щоб від нього йшов пар), але не кип’ятить. Частинами додавати гаряче молоко в яєчно-борошняну суміш, постійно перемішуючи.
Крем поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не треба доводити до кипіння. Якщо все ж крем закипів і з’явилися пластівці яєць, то перебийте занурювальним блендером до однорідності.
Крем зніміть з вогню, в гарячий крем додайте ванільний цукор і вершкове масло, перемішайте.
Форму вистеліть харчовою плівкою.
Викладайте 1 шар печива, зверху гарячий крем, продовжуючи, поки не закінчиться весь крем.
Частину печива подрібніть в крихту, посипте зверху.
Торт залиште просочуватися при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім поставте в холодильник на 2 години, щоб крем схопився.
Скрін: Таким вийде наш тортик
Дуже важливо: щоб він добре просочився і був смачним, потрібно брати свіже хрустке печиво.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини