Маринуємо гриби на зиму: рецепт чудового маринаду для різних видів закуски

0
768

Під час сімейних обідів і святкових застіль хочеться урізноманітнити меню незвичними закусками, такими, як, наприклад, лечо по-болгарськи або східна закуска з баклажанів.

Але якщо у вас немає часу на приготування цих страв, завжди можна дістати баночку маринованих грибів і поласувати ними, пише Апостроф.

Інгредієнти для маринованих грибів:

  • печериці (1 кг),
  • вода (600 мл),
  • оцет 9% (4,5 ст. л.),
  • цукор (3 ч. л.),
  • сіль (3 ч. л.),
  • кріп ( 3 гілочки),
  • насіння гірчиці (2 ч. л.),
  • часник (2 зубчики),
  • перець чорний горошок (0,5 ч. л.),
  • перець духмяний (6 шт.),
  • лавровий лист (2 шт.).

Для приготування 1 кг маринованих грибів вам знадобляться три банки по 0,5 л.

Крок 1: Промиваємо під проточною водою і очищуємо печериці.

Крок 2: Стерилізуємо посуд для заготовки.

Крок 3: Беремо велику каструлю, наливаємо воду, доводимо її до кипіння, кидаємо туди помиті та очищені печериці. Варимо 5-10 хвилин.

Крок 4: Воду зливаємо, перекладаємо печериці в інший посуд. Потім заливаємо в каструлю 600 мл чистої води, додаємо по 3 чайні ложки солі та цукру. Додаємо пару лаврових листочків, половину чайної ложки чорного перцю горошком, 6 горошин запашного перцю і 2 чайної ложки насіння гірчиці. Ставимо на вогонь і даємо вмісту закипіти.

Крок 5: У цей розсіл додаємо шампіньйони і проварюємо ще 5 хвилин. В кінці прибираємо лавровий лист.

Крок 6: Беремо підготовлені банки і кладемо туди пару зубчиків часнику і по гілочці кропу.

Крок 7: У кожну банку наливаємо по 1,5 столової ложки оцту 9%.

Крок 8: Гриби в киплячому розсолі розливаємо в банки.

Крок 9: Закочуємо банки, перевертаємо їх і вкутуємо.

Смачного!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments