Літні салати з руколи: три смачні ідеї

0
1257

Найніжніший смак – у молодої руколи: вона має більш виражений горіховий відтінок. Кулінари стверджують, що ця зелень не терпить “тяжкості”, тобто насичених, жирних заправок – тоді вона втрачає свій унікальний смак.

Наприклад, її не додають в майонезні салати і не піддають тривалій тепловій обробці. Ідеальні заправки для руколи – оливкова олія, сік лимона, гірчично-медові соуси, пише Сьогодні

Салат з груші і руколи

Салат з руколи з грушею
Фото: Pixabay

Сир дор блю добре підкреслює гоструватий смак листя руколи, а груша додає салату соковитості.

Інгредієнти:

  • 1 великий пучкок руколи
  • 1 стигла груша з щільною м’якоттю
  • 100 г сиру дор блю або будь-якого іншого сиру з блакитною пліснявою
  • Оливкова олія
  • Світлий бальзамічний оцет
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Руколу замочити на півгодини в холодній воді, помити і обсушити.
  2. Грушу почистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками.
  3. Викласти на тарілку зелень, зверху розкласти шматочки груші і сиру дор блю.
  4. Посипати салат сіллю і перцем, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Салат з руколи, томатів черрі і пармезану

Салат з помідорами, руколою і сиром
Фото: Depositphotos

Легкий і смачний зелений салат з помідорами і сиром.

Інгредієнти:

  • Половина великого пучка руколи
  • 3-4 листи салату айсберг або іншого листового салату
  • Жменя помідорів чері
  • 100 г пармезану
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Листя айсберга і руколи помити і порвати руками.
  2. Помідори розрізати на четвертинки.
  3. Пармезан нарізати тонкою стружкою з допомогою овочечистки.
  4. Викласти на тарілку зелень, томати і сир.
  5. Змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полити цією заправкою салат.

Салат з руколи і інжиру

Салат з руколи з інжиром
Фото: Pinterest

Такий салат – по-весняному яскравий і соковитий, а крім того, його легко можна адаптувати до пісного меню, замінивши сир горішками – кедровими або кешью.

Інгредієнти:

  • 1/4 невеликого качана радікіо
  • 1/4 середнього пучка руколи
  • 4 шт. сушеного інжиру
  • 100 г пармезану

Для заправки:

  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Інжир замочити в теплій воді на 15 хвилин.
  2. Салатне листя помити і порвати руками.
  3. Пармезан нарізати тонкими шматочками, а інжир – сегментами.
  4. Викласти на блюдо салатне листя, а на них – скибочки сиру і шматочки інжиру.
  5. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments