Кнедлики з картоплі: як зробити елементарну альтернативу вареникам

0
924

Якщо ви бажаєте здивувати сім’ю смачними домашніми варениками, але часу на приготування немає, можна зробити ніжні кнедлики з картопляного тіста.

Не потрібно морочитись з формою і ліпленням – можна просто скатати кульки. Така страва справді виручить в ті моменти, коли швидко після роботи потрібно приготувати ситну, але дуже просту вечерю, пише Обозреватель

Ідея приготування опублікована на сторінці Ксенії Мельникової (ksuhamelnykova) в Instagram.

Рецепт картопляних кнедликів

 

Інгредієнти:

  • борошно – 6 ст.л
  • картопля – 5 шт
  • яйця – 1 шт
  • сіль і мелений перець – за смаком;
  • сметана

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити і нарізати.

2. Зварити у підсоленій воді.

3. Потовкти в пюре.

4. Туди розбити яйце, додати сіль і перець, замішати все до отримання однорідної маси

5. Не припиняючи перемішування обережно засипати борошно і зробити картопляне тісто.

6. З маси зробити тоненьку ковбаску. Нарізати на невеликі шматочки, обваляти в борошні.

7. Опустити шматочки в киплячу підсолену воду.

8. Варити 3 хвилини.

9. Подавати зі шкварками, вершковим маслом або сметаною.

10. Щоб картопля зварилась швидше, у воду варто додати маленьку ложечку розтопленого вершкового масла.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments