Як закрити вдома солодкий перець на зиму і не зіпсувати закуску: рецепт і поради

0
1033

Солодкий перець – дуже корисний продукт, багатий безліччю вітамінів і різних мікроелементів. Навіть в консервованому вигляді він зберігає свої корисні властивості, а це дуже актуально в холодну пору року. Тому ми вирішили поділитися з вами рецептом закуски з перцю, яку зможе легко приготувати будь-хто бажаючий.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: солодкий перець (4 кг), вода (2 л), рослинна олія (1 склянка), оцет 9% (1 склянка), цукор (0.5 кг), сіль (4 ст. л), пише Апостроф

Фото: img.7dach.ru

Крок 1: Для початку потрібно добре промити перець, почистити від насіння і підсушити за допомогою серветки або паперового рушника.

Важливо: Обов’язково видаліть насіння, інакше воно може дати неприємний присмак і зробити закуску кислуватою. Саме цей етап часто ігнорують багато господинь, тому їхня закуска не завжди виходить смачною.

Крок 2: Тепер перець слід нарізати на невеликі кубики розміром приблизно 2-3 сантиметри. Також можна нарізати перець тонкими смужками, але тоді його буде складніше розкладати в банки.

Крок 3: Далі слід підготувати банки. Їх потрібно простерилізувати і добре висушити.

Крок 4: Перекласти нарізаний перець в банки і зайнятися розсолом.

Крок 5: Воду перелити у велику каструлю, додати рослинну олію, цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, і варити 5-7 хвилин.

Крок 6: Залити розсолом солодкий перець, закрити банки кришками і поставити догори дном до повного охолодження.

Крок 7: Коли банки охолонуть, їх можна буде перевернути і поставити на тривале зберігання в прохолодне темне місце.

Порада: Якщо ви хочете зробити закуску більш пряною, додайте трохи червоного перцю. Також можна покласти в кожну банку зубчик часнику, який слід попередньо трохи розім’яти, щоб з нього краще виділявся сік.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments