Як спекти домашній штрудель з черешнею і горіхами

0
1774
Strudel

Справжній угорський штрудель повинен мати тонку шарувату структуру; щоб її досягти, потрібно правильно розтягнути тісто, змастити його розтопленим жиром, посипати меленими сухарями і / або горіхами.
Штрудель зазвичай печуть з вишнею, але з черешнею начинка буде солодше. Такий десерт смачно їсти як теплим, так і холодним, повідомляє Сьогодні

Штрудель з черешнею і горіхами

Штрудель з черешнею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 251 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 130 мл води
  • 200 г борошна
  • 1/2 яйця
  • 2 столові ложки олії (30 мл)
  • Сіль
  • Масло і борошно для розкочування

Для начинки:

  • 650 г черешні
  • 50 г волоських горіхів або мигдалю
  • 50 г цукру
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1/2 яйця
  • 3 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. В окремий посуд розбийте яйце, трохи збовтайте, щоб жовток перемішався з білком. Розділіть на дві частини.
  2. Змішайте борошно, масло, 1/2 яйця, дрібку солі і теплу воду, замісіть гладеньке тісто.
  3. Сформуйте кулю, змастіть маслом, накрийте плівкою і залиште на 2 години в теплому місці.
  4. З’єднайте цукор, сухарі і мелені горіхи.
  5. Вологий кухонний рушник присипте борошном; викладіть на нього тісто. Спочатку розкочуйте качалкою, присипаючи борошном. Візьміть тісто в руки і почніть тягнути зовнішньою стороною долонь. Поверніть тісто на рушник і підтягніть товсті краю від центру в сторони, зайве обріжте. Тісто має бути витягнуто так, щоб було видно малюнок на рушнику.
  6. Всю поверхню витягнутого тіста змастіть маслом. Це може бути розтоплене вершкове масло або звичайна рослинна олія. Таку процедуру потрібно проводити до того, як ви покладете на тісто начинку.
  7. Змастіть тісто половиною збитого яйця по краях (залиште трохи, щоб змастити штрудель перед духовкою).
  8. Рівномірно розподіліть по тісту цукрово-горіхову суміш, трохи відступаючи від країв. Слідом розподіліть черешню. Акуратно згорніть тісто в щільний рулет за допомогою рушника, добре скріпіть шов. Перекладіть на деко швом вниз.
  9. Змастіть штрудель збитим яйцем і рослинною олією (3 ст.л).
  10. Випікайте при 180 ° С близько 40 хвилин.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments