Як приготувати чудові ліниві вареники: рецепт і поради Тетяни Литвинової

0
1297

Ліниві вареники – страва, назва якої говорить сама за себе. Але, незважаючи на всю простоту їх приготування, варто знати, як зробити так, щоб вареники були ніжними, буквально повітряними.

На це питання відповідають суддя кулінарного шоу “МастерШеф” Тетяна Литвинова та її рецепт лінивих вареників. Давайте-но зберемо всі необхідні інгредієнти, пише Апостроф
Фото: YouTube / Тетяна Литвинова
Для приготування лінивих вареників і чорничного соусу нам знадобляться:

  • Сир 9% – 300 гр
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Чорниця – 200 гр
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Сметана – 1ст. ложка

Покроковий рецепт приготування:

Розімніть сир виделкою до маленьких крупинок, щоб у результаті у вас вийшла пастоподібна маса. Додайте яйця. Потім додайте просіяне борошно та почніть вимішувати тісто руками.

Сформуйте з тіста ковбаску та наріжте кільця по 2 см. Важливо зробити красиву форму, так як далі у вас можуть вийти не найкрасивіші вареники. Додайте в центр вареника ягідку чорниці та сформуйте повноцінний вареник

Коли вода закипить, додайте вареники у воду та обов’язково перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Після приготування вимкніть плиту та викладіть вареники на тарілку.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments