Готуємо вдома ароматне печиво на сирі: простий рецепт і поради

0
1135

Якщо у вашому домі є маленька дитина, ви неодноразово задавалися питанням, що приготувати на десерт або до чаю. При цьому ласощі мають бути не тільки смачними, але й корисними. Сьогодні ми розповімо вам простий рецепт печива із сиру, який не залишить байдужим нікого.

Для приготування приблизно 500 г печива вам знадобляться такі інгредієнти: масло вершкове (100 г), сир (250 г), борошно (170 г), цукор (3-4 ст. л.), розпушувач (1/2 ч. л.), сіль дрібка, пише Апостроф

Загальний час приготування печива на сирі приблизно дві години.

Крок 1: Беремо зручний посуд, в який висипаємо сир 9% або 5%, додаємо дрібку солі та розминаємо виделкою до однорідної маси, бажано без грудочок.

Фото: pinterest.com

Крок 2: Розтоплюємо вершкове масло – для цього можна використовувати мікрохвильову піч. Змішуємо його з сирною масою.

Крок 3: Беремо борошно, просіюємо його через сито – так воно насичується повітрям, яке потім допомагає тісту краще випікатися. Обов’язково додаємо в борошно розпушувач.

Крок 4: Домішуємо борошно в сир, вимішуючи отриману масу ложкою, а краще – руками. Скачуємо тісто в кулю, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину. Таким чином тісто стане еластичним і не буде кришитися при розкачуванні.

Крок 5: Через 1-1,5 години дістаємо наше сирне тісто, даємо йому трохи нагрітися при кімнатній температурі приблизно 10-15 хвилин. Посипаємо поверхню, на якій будемо розгортати тісто, борошном.

Крок 6: Розкачуємо тісто качалкою до товщини приблизно 2-3 мм. Беремо склянку, келих або кулінарне кільце діаметром близько 10 мм і вирізаємо кружечки.

Крок 7: Кожен кружечок з одного боку вмочуємо у миску з цукром і звертаємо навпіл цукровою стороною всередину.

Крок 8: І знову складаємо навпіл, цукром всередину. Виходять четвертинки кола.

Фото: pinterest.com

Порада: Печиво можна трохи притиснути виделкою – таким чином воно стане схоже на “гусячі лапки”.

Крок 9: Беремо деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком, викладаємо наше печиво цукром вгору.

Крок 10: Розігріваємо духовку до 200°С і тільки потім ставимо туди деко з печивом. Випікаємо 20-30 хвилин – у наших ласощів повинна з’явитися золотава скоринка. Потім дістаємо і чекаємо, поки сирне печиво охолоне.

Порада: Для того, щоб відчути смак дитинства, налийте стакан теплого молока або зробіть какао до печива.

Смачного!

Фото: pinterest.com

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments