Гарбузова каша в мультиварці: Клопотенко розкрив всі секрети смакоти

0
694

Каша з гарбуза чудово смакує восени, коли він уже достиглий і свіжий. Пропонуємо вам варіант в мультиварці з найправильнішою крупою – пшоняною.

Рецептом і секретами поділився Євген Клопотенко, пише РБК-Україна

Складники:

  • 250 г пшона
  • 250 мл води
  • 250 мл молока
  • 500 г гарбуза
  • 2 ст. л. сухої журавлини
  • 2 ст. л. цукру
  • 25 г вершкового масла (+ при подачі)
  • дрібка солі

Покрокове приготування

Підготувати всі інгредієнти для приготування гарбузової каші з пшоном. Вершкове масло дістати з холодильника, бо воно повинно бути кімнатної температури.

Візьміть 500 г гарбуза, очистьте від шкірки та заберіть насіння. Після цього наріжте середнім кубиком зі стороною 1,5 см. Складіть в чашу мультиварки.

Закип’ятіть чайник і промийте 250 г пшона кілька разів окропом. Це потрібно для того, щоб крупа не гірчила. Після цього потрібно промити холодною водою до її прозорості.

Гарбузова каша в мультиварці: Клопотенко розкрив всі секрети смакоти

Чашу мультиварки змастіть 25 г вершкового масла по контуру. Це необхідно для того, щоб уникнути скипання молока.

У чашу мультиварки до гарбуза додайте промите пшоно та 2 ст. л. сухої журавлини.

Залийте у чашу мультиварки 250 мл води, 250 мл молока, додайте 2 ст. л. цукру та дрібку солі.

Гарбузова каша в мультиварці: Клопотенко розкрив всі секрети смакоти

Включіть програму “Молочна каша” та готуйте 20 хвилин. До готової каші додайте вершкове масло до смаку.

Гарбузова каша в мультиварці: Клопотенко розкрив всі секрети смакоти

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments