“Обожнюю слухати історії про бабусину юність, завжди в них знаходиться щось повчальне і корисне для життя. Ось і цього разу абсолютно випадково мова зайшла про готування і бабуся згадала рецепт запеченої капусти, яку вона обожнювала у той час”, – розповідає Ірина.
Ми не могла залишити цей рецепт без уваги, тому ділиться ним зі своїми улюбленими читачами.
Як приготувати капусту з фаршем
Інгредієнти:
- 1 кг капусти
- 800 г м’ясного фаршу
- 500 г картоплі
- 3 цибулини
- 5 яєць
- 120 мл молока
- 200 г сметани
- сіль
- чорний мелений перець
Приготування
1. Насамперед займіться капустою. Зніміть верхні листки, поставте кип’ятитися воду у великій каструлі, коли вода закипить, опустіть капусту цілком і почекайте, поки листя почне відділятися. Поваріть листя, що відокремилося, ще 2 хвилини, після чого можете діставати його і остуджувати.
2. Далі зріжте жорсткі частини з капустяних листів. Почистіть і наріжте цибулю, обсмажуйте її, поки вона не стане прозорою.
3. Потім додайте до цибулі фарш і залиште смажитися на повільному вогні.
4. Очистіть і натріть на великій терці картоплю, додайте її до до фаршу, доведеного до напівготовності, посоліть і додайте перець – начинка готова, залишилося тільки все перемішати.
5. У окремій мисці збийте яйця і молоко.
6. Листки капусти викладіть у форму для запікання так, щоб вони повністю покривали дно, а зверху розподіліть половину начинки і полийте збитими з молоком яйцями. Другий шар зробіть у тій же послідовності й зверху накрийте все листками з капусти.
В самому кінці розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть слойку сметаною і відправляйте запікатись на 40 хвилин.
За матеріалами Тутка
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини