Полуниця на ринках дешевшає з кожним днем, тож саме час варити варення, джеми й конфітюри з цією ароматною сезонною ягодою.
Як приготувати густий джем, в якому буде небагато цукру, розповіла блогерка на YouTube-каналі Onyshkevychi, – пише РБК-Україна.
Складники:
- полуниця – 1 кг
- цукор – 400 г
- Агар-Агар – 8 г
- Лимонний сік – 1 ст. л. (не обов’язково, за бажанням)
Покрокове приготування
Помийте, просушіть полуницю. Видаліть хвостики і перебийте блендером.
Вилийте масу в каструлю з товстим дном, додайте весь цукор і пакетик Агар-Агару – нашої “магії”.
Перемішайте і поставте на плиту. На середньому вогні постійно помішуючи доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.
Залиште на 3-5 хвилин, потім зберіть пінку, розлийте джем по банках.
Простерилізуйте банки в каструлі з водою, закрийте банки щільно.
Наш полуничний джем готовий. Смачного!
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини