Густий полуничний джем з мінімумом цукру і дрібкою “магії”: варити лише 5 хвилин

0
779

Полуниця на ринках дешевшає з кожним днем, тож саме час варити варення, джеми й конфітюри з цією ароматною сезонною ягодою.

Як приготувати густий джем, в якому буде небагато цукру, розповіла блогерка на YouTube-каналі Onyshkevychi, – пише РБК-Україна.

Складники:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 400 г
  • Агар-Агар – 8 г
  • Лимонний сік – 1 ст. л. (не обов’язково, за бажанням)

Покрокове приготування

Помийте, просушіть полуницю. Видаліть хвостики і перебийте блендером.

Вилийте масу в каструлю з товстим дном, додайте весь цукор і пакетик Агар-Агару – нашої “магії”.

Перемішайте і поставте на плиту. На середньому вогні постійно помішуючи доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.

Залиште на 3-5 хвилин, потім зберіть пінку, розлийте джем по банках.

Простерилізуйте банки в каструлі з водою, закрийте банки щільно.

Наш полуничний джем готовий. Смачного!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments