Рецепт свіжистого яблучного квасу з імбиром і м’ятою

0
1540

Літні напої – це не тільки домашні лимонади і компоти. Яблучний квас з імбиром і м’ятою відмінно освіжить в спеку. Для нього вам знадобляться найпростіші інгредієнти.

Зазвичай квас готують кілька діб, але ми розповімо, як зробити газований яблучний напій всього за кілька годин, пише Сьогодні

Яблучний квас з імбиром і м’ятою

Квас з імбиром, лимоном і м'ятою
Квас з імбиром, лимоном і м’ятою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 32 ккал на 100 г

Складові:

  • 3-4 яблука
  • 1 л води
  • 100 г цукру
  • 1/2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1/2 ст. л. соку лимона
  • 50 г родзинок
  • 50 г свіжого імбиру
  • 1 ч. л. меду
  • 1 пучок м’яти

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати шматочками і викласти в каструлю.
  2. Залити нарізані яблука гарячою водою, довести до кипіння, варити 5-7 хвилин. Зняти з вогню, дати охолонути.
  3. В окрему ємність відлити трохи теплого яблучного відвару. Розвести в ньому дріжджі і залишити на 15 хвилин.
  4. Імбир очистити, натерти на тертці. М’яту і родзинки вимити, обсушити. М’яту дрібно нарізати.
  5. У каструлю з яблуками додати дріжджі, цукор, сік лимона, мед, імбир, родзинки, м’яту. Добре перемішати.
  6. Накрити каструлю кришкою, залишити отвір. Поставити квас для бродіння при кімнатній температурі на 12 годин.

Як подавати яблучний квас

Готовий квас процідити. Поставити в прохолодне місце для охолодження. Подавати квас зі скибочками лимона.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments