Літні напої – це не тільки домашні лимонади і компоти. Яблучний квас з імбиром і м’ятою відмінно освіжить в спеку. Для нього вам знадобляться найпростіші інгредієнти.
Зазвичай квас готують кілька діб, але ми розповімо, як зробити газований яблучний напій всього за кілька годин, пише Сьогодні
Яблучний квас з імбиром і м’ятою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 32 ккал на 100 г
Складові:
- 3-4 яблука
- 1 л води
- 100 г цукру
- 1/2 ч. л. сухих дріжджів
- 1/2 ст. л. соку лимона
- 50 г родзинок
- 50 г свіжого імбиру
- 1 ч. л. меду
- 1 пучок м’яти
Спосіб приготування:
- Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати шматочками і викласти в каструлю.
- Залити нарізані яблука гарячою водою, довести до кипіння, варити 5-7 хвилин. Зняти з вогню, дати охолонути.
- В окрему ємність відлити трохи теплого яблучного відвару. Розвести в ньому дріжджі і залишити на 15 хвилин.
- Імбир очистити, натерти на тертці. М’яту і родзинки вимити, обсушити. М’яту дрібно нарізати.
- У каструлю з яблуками додати дріжджі, цукор, сік лимона, мед, імбир, родзинки, м’яту. Добре перемішати.
- Накрити каструлю кришкою, залишити отвір. Поставити квас для бродіння при кімнатній температурі на 12 годин.
Як подавати яблучний квас
Готовий квас процідити. Поставити в прохолодне місце для охолодження. Подавати квас зі скибочками лимона.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини