Печемо вдома ароматний гарбузовий хліб: рецепт і поради Тетяни Литвинової

0
1427

Існує популярна омана, що пекти самому хліб вкрай важко. Насправді ж цей процес відбере у вас не більше часу та сил, ніж приготування яблучного пирога. А якщо схожий досвід у вас уже є, пропонуємо урізноманітнити його рецептом ароматного гарбузового хліба від судді кулінарного проекту “МастерШеф” Тетяни Литвинової.

Цей рецепт подарує не тільки нові враження, а й оригінальний, приємною жовтий за кольором і дуже ніжний хліб. Адже його основою є гарбузове пюре. Давайте-но розглянемо інгредієнти, пише Апостроф

Тетяна ЛитвиноваФото: YouTube / Тетяна Литвинова

Для приготування гарбузового хліба нам знадобляться: борошно пшеничне (500 г), пюре гарбузове (200 г), цукор (40 г), масло вершкове (50 г), яйце (1 шт), дріжджі (8 г), сметана (60 мл ), вода тепла (40 мл), сіль (1ч. ложка).

Сам же процес приготування складається всього з кількох кроків:

Крок 1: Почнемо з опари. Для цього візьмемо сухі дріжджі, сметану та цукор і розведемо з теплою водою. Окремо зробимо гарбузове пюре.

Крок 2: Далі візьмемо готове гарбузове пюре, додамо цукор, яйце, сіль, а потім борошно та опару. Замісимо тісто. У процесі замішування додамо вершкове масло і добре вимісимо до отримання однорідної тягучої маси. Змажемо трохи рослинним маслом.

Рецепт гарбузового хлібаФото: YouTube / Тетяна Литвинова

Крок 3: Попередньо розігрівши духовку на 60-80 градусах, поставимо до неї доходити готове тісто приблизно на 30 хв.

Крок 4: Коли побачимо, що тісто підійшло в два рази – дістаємо. Викладемо його на чисту дошку і зберемо в ком, щоб видалити всі пори, які утворилися. Візьмемо форму, покладемо на неї пергамент, а в його центр – наш хліб. Накриємо його мискою і відправимо в тепле місце доходити ще на годину-півтори.

Бонус! Для красивого покриття можна зробити спеціальну намазку. Для її приготування нам знадобляться: борошно рисове (40 г), дріжджі (2 г), вода (50 мл), цукор (1 ч. ложка), олія оливкова – (1 ч. ложка).

Крок 5: Щоб зробити гарне покриття хліба, зробимо спершу намазку: візьмемо рисове борошно, воду, дріжджі та цукор. Перемішуємо і даємо трохи настоятися. Потім, коли хліб підійде, додамо до суміші ложку оливкової олії та нанесемо цю суміш на верх хліба, щоб утворилася скоринка.

Крок 6: Відправимо наш хліб в духовку, розігріту на 200 градусів, на 40-45 хв. Після приготування дамо хлібу трохи охолонути і можемо подавати на стіл. Смачного!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments