Як урізноманітнити грецький салат і зробити його оригінальнішим – простий рецепт на кожен день

0
1019

Грецький салат, або як його називають на батьківщині – сільський, є однією з найпопулярніших страв у нашій країні, особливо в осінній період, коли більшість його інгредієнтів доступні та багаті на вітаміни та мікроелементи.

Про це пише Апостроф.

Для приготування класичного рецепту вам знадобляться наступні продукти: помідор (3 шт.), огірок (2 шт.), перець болгарський (1 шт.), червона цибуля або цибуля-шалот (1 шт.), сир фета (200 г), сік лимона (½), маслини без кісточок (10 шт.), оливкова олія, сіль, перець, орегано.

Приготування

Крок 1: Помити всі овочі під проточною водою, викласти на паперові рушники, видалити зайву вологу. Перець почистити від насіння та нарізати. Зазначимо, що в традиційному рецепті всі овочі та фету нарізають дуже великими кубиками.

Крок 2: Для тих, хто не любить помідори та огірки зі шкіркою – обдати окропом помідори та очистити від неї, огірки також очистити. Нарізати великим кубиком.

Крок 3: Лук очистити та нарізати соломкою.

Порада: Найкраще підійде червона цибуля або цибуля-шалот. Вони не мають гіркоти, та й червона цибуля естетичніше виглядає в салаті.

Крок 4: Взяти невелику миску, додати туди сік лимона та оливкове масло, посолити, поперчити, додати орегано.

Крок 5: Пересипати нарізані овочі, залити їх заправкою і добре перемішати у великому салатнику.

Крок 6: Взяти фету і нарізати її великим кубиком. Додати до овочів.

Крок 7: Додати в останню чергу маслини.

Часто зустрічаються рецепти грецького салату з додаванням салатного листя.

Зазначимо, що грецький салат – доволі низькокалорійне блюдо, але якщо додати курку або креветки, можна отримати ситний обід або вечерю.

Варіанти з додатковими інгредієнтами

  • Грецький салат з куркою – це може бути як відварна, так і смажена куряча грудка (приблизно 400 г).
  • Грецький салат з куркою і сухариками – цей варіант зробить блюдо ще більш поживним і ситним.
  • Грецький салат з куркою та пекінською капустою.
  • Грецький салат з курячими (2 шт.) або перепелиними яйцями (6 шт.).
  • Грецький салат з бринзою – в класичному рецепті використовують сир фета, але часто його можна замінити бринзою.
  • Грецький салат з моцарелою – цей сир зробить страву більш пікантною.
  • Грецький салат з креветками (400 г) – для цієї страви необхідно попередньо помити морепродукти, очистити їх, зварити і окропити соком лимона.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments