Існує багато рецептів брауні. Але цей вам запам’ятається точно – і через його вигляд, і через надзвичайний шоколадний смак, і через невеликий час приготування – близько 20 хвилин. Отож, пропонуємо рецепт брауні з незвичайною текстурою та смаком.
Інградієнти:
Темний шоколад — 350 гр.
Вершкове масло — 230 гр.
Коричневий цукор (може бути і білий) — 350 гр.
Яйця — 4 шт.
Жовтки — 2 шт.
Борошно — 160 гр.
Какао — 5-6 ст.л.
Поламаний на шматки шоколад і масло розтопіть на маленькому вогні – до утворення однорідної текстури.
До маси додайте коричневий цукор (може бути і білий) і добре розмішайте. Цукор у теплій масі розтане, вся суміш стане трохи тягучою.
За кілька хвилин додайте 4 яйця і 2 жовтки. Перемішайте. Далі до маси всипте борошно (160 гр.) і какао (5-6 стол. ложок). Перемішувати бажано ложкою чи лопаткою, не міксером, щоб у масу не потрапило занадто багато повітря.
Готову масу заливайте у форму, вистелену пергаментом. Форма може бути будь-якої форми – на ваш смак.
Випікайте при 180 градусах 25-30 хвилини, тоді брауні матиме незвичайну текстуру – ззовні буде твердим, а середина – м’якою, тягучою, як розтоплений шоколад. Подавати його можна з кулькою морозива та листочком м’яти.
Якщо брауні зберігати в холодильнику – він стане твердим, але теж смакуватиме по-своєму.
Смачного! Поділіться цим перевіреним рецептом з друзями – вони вам будуть вдячні!
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини