У прохолодні осінні вечори, прийшовши додому після важкого робочого дня, як ніколи хочеться відчути затишок і тепло. І якщо ви вже не раз робили вітамінні чаї з калиною і обліпихою, рекомендуємо звернути увагу на ароматний і пряний напій глінтвейн. theLime вирішив розібратися, як його зробити в домашніх умовах.
Відзначимо, що в Європі глінтвейн був головним напоєм різдвяних базарів та інших зимових свят під відкритим небом ще з давніх часів. Він виготовлявся на основі бордо чи іншого червоного вина, а в якості приправи використовувався галангал. Цей корінь – родич імбиру, але на відміну від нього не такий пекучий і володіє додатковим, злегка парфумерним ароматом, пише Апостроф
Сьогодні ж глінтвейн роблять з червоних сухих або напівсухих столових вин, приправляючи на свій смак всілякими спеціями: корицею, гвоздикою, кардамоном, бадьяном, імбиром, перцем, а також додаючи яблука, апельсини, ізюм, горіхи, мед та ін.
Існує безліч різноманітних рецептів цього пряного напою. Ми розповімо вам про найбільш простий глінтвейн із шматочками фруктів.
Інгредієнти на 6 порцій: червоне сухе вино (1 л), цукор (200 г), яблуко (2 шт.), апельсин (1 шт.), кориця, мускатний горіх, гвоздика (1 шт.).
Приготування
Крок 1: Яблука і апельсини промийте під проточною водою, висушіть на паперових рушниках, поріжте кубиками або скибочками – можна навіть зі шкіркою.
Крок 2: Візьміть каструлю, в якій будете варити глінтвейн. Влийте туди вино, якщо хочете знизити відсоток алкоголю в напої, можна додати трохи води.
Крок 3: Нагрійте вино до температури 75-80°C, але не доводьте до кипіння. Поступово всипте цукор, порізані фрукти, спеції. Періодично помішуйте кілька разів.
Крок 4: Зніміть напій з вогню, закрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин, щоб розкрився аромат спецій.
Крок 5: Процідіть і розлийте по спеціальним келихам з товстого скла зі зручною ручкою.
Ви можете подати до глінтвейну сирну нарізку, печиво, фрукти або ж страви зі свининою.
Смачного!
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини