Чи варті свята зайвих кілограмів, якщо можна замінити звичні нам страви на корисну і смачну їжу?
Дієтолог Людмила Микитюк підготувала в Instagram декілька порад, за допомогою яких ви зберете смачний і корисний святковий стіл, пише РБК-Україна
Новорічний стіл без шкоди для здоров’я і фігури:
Відоме м’ясо по-французьки, яке готується зі свинячого м’яса, краще замінити запеченою куркою, м’ясом кролика або рибою. Страви, приготовані в духовці, треба готувати без масла, щоб ненашкодити фігурі. (Спробуйте запекти курку з яблуками і апельсинами. Ваші гості будуть довго згадувати це частування).
На гарнір подайте запечені овочі, бо саме вони зберігають у собі найбільше вітамінів.
Смажену картоплю слід замінити відвареною або приготованою в мундирі.
Традиційні новорічні салати (Олів’є і оселедець під шубою) треба замінити салатами без майонезної заправки з великою кількістю зелені і свіжих овочів. Для заправки салатів можна використати оливкову олію, сік лимона або грецький йогурт. Фаворитом дієтологині є салат з руколою, помідорами і креветками.
Звичайно, який новорічний стіл без спиртного. Але якщо ви плануєте зберегти стрункість після святкувань, оберіть сухе вино (воно володіє невисокою калорійністю – близько 64 ккал/100 грам.) Шампанське краще вибирати брют, воно менш калорійне з усіх інших видів (близько 55 ккал/100 грам.)
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини