Лікарі визначили найкорисніший колір овочів: їсти такі треба щодня

0
517

Овочі відрізняються в залежності від кольору та користі. Зелені, жовті, червоні, фіолетові чи білі – які овочі треба їсти якомога частіше?

Про це розповіла лікар із США Люсія Гарсія, пише Quora.

Лідерами стали зелені овочі

Медик говорить, що ми маємо їсти більше зелених листових овочів, особливо темно-зелених.

“Коли вчені досліджували поживний вміст овочів, вони виявили цікаве правило: харчова цінність овочів тісно пов’язана з кольором овочів”, – розповіла доктор Гарсіа.

Так, відповідно до порядку зеленого, жовтого, червоного, фіолетового та білого, щільність поживних речовин овочів зменшується по черзі, серед яких темно-зелені овочі мають найвищу харчову цінність.

Лікарі визначили найкорисніший колір овочів: їсти такі треба щодня

Фото: Треба вживати більше овочів, особливо – темно-зелених (pixabay)

Чому саме темно-зелені?

“Темно-зелені овочі очолюють список п’яти основних груп продуктів, створених Міністерством сільського господарства США для сприяння здоровому харчуванню”, – додала медик.

Зокрема, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дорослим з’їдати від 300 до 500 грамів овочів на день, половину з яких мають складати темно-зелені овочі.

Темно-зелені овочі мають низьку калорійність, високий вміст клітковини та чудове джерело вітамінів А, С, К, вітамінів групи В, фолієвої кислоти та мінералів кальцію, калію, заліза та магнію.

Найкращі темно-зелені овочі включають:

  • бок-чой,
  • брокколі,
  • капусту,
  • листя салату,
  • шпинат,
  • мангольд,
  • листя кульбаби тощо.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments