Яйця є одним з наголовніших продуктів під час підготовки до великоднього столу. Щоб вас не обманули потрібно завжди перевіряти продукт на придатність.
Розібратися в цьому допоможе видання Мashed.
Як перевірити якість яєць:
1. Покладіть яйце в склянку води. Якщо лягло на дно горизонтально – воно свіже.
Якщо вертикально – термін його придатності закінчується. Коли ж яйце спливло – воно повністю зіпсоване і використовувати його будь – де не бажано.
2. Шкаралупа свіжих яєць злегка шорстка й матова. Якщо яйця погані, вона буде гладенькою на дотик і відблискуватиме на світлі. Якщо шкаралупа м’яка або покрита плямами – яйце протухло.
3. Піднесіть яйце до лампи. Якщо зауважите темні плями під шкаралупою – воно зіпсоване.
4. Якщо ви порухаєте свіжі яйця, не почуєте жодного руху всередині шкаралупи. У старого буде хлюпання.
5. Покладіть яйце на рівну поверхню та розкрутіть. Погане яйце прокрутиться навколо своєї осі більше разів, ніж свіже.
Термін придатності яєць становить 25 діб. Їх бажано зберігати в холодильнику або в темному місці.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини