Хто такий Святий Миколай: легенда й історія для дітей

0
1053

День Святого Миколая – радісне й найочікуваніче свято року.Цікаві легенди та історії про Святого Миколая для дітей, які змусять повірити в диво!

Кожного року українці чекають сюрпризи від Святого Миколая, який залишає їх під подушками. Всі вірять в нього і в те, що подарунки отримують тільки слухняні.

Хто ж такий Святий Миколай?
Святий Миколай – реальна історична особа, чудотворець, благодійник, чарівник. У ніч на 19 грудня він розносить подарунки, вітає із зимою та благословляє на добрі справи. Жив Миколай у м Патара, Мала Азія. народився Святий в 280 році в родині заможних і благочестивих батьків Феофана і Нонни. Його дядько був єпископом патарським. Юнак зростав в добрі і любові, але його засмучувала навколишня бідність громадян. Миколай, як міг, допомагав цим людям. Щоб не принижувати громадян милостинею, вн вночі розносив продукти, ласощі, одяг і залишав на порозі будинку. Через деякий час люди дізналися про благодійника і вже на пряму йшли до нього зі своїми побажаннями.
Ще в молодому віці він став батьком для сиріт, в біді – помічником, в горі – утішником. Чоловік залишив світське життя і віддався службі Господу. Після смерті батька продав все добро, гроші роздав бідним і жебракам, а сам відправився паломником в Палестину. Потім став священиком в м Міри, а через деякий час – єпископом.
Святий Миколай – образ, який є втіленням високих людських моральних цінностей, глибокою вірою в Бога і праведність існування на землі. Не гроші, а порядність,любов, благородство і доброчесність володіють світом. Раз на рік в грудневу ніч у кожного з нас є можливість стати благодійником заради власного задоволення. Ми можемо зробити щасливими багато діток, позбавлених батьківської ласки.

Історія для дітей про Миколая і 3 мішечки золота

Давним-давно жив Миколай. Родом він був із заможної сім’ї, але не цурався бідних і допомагав їм. Одного разу він дізнався про нещасного чоловіка, який збанкрутував в одну мить. Унього було троє доньок. У ті часи без приданого не можна було вийти заміж, тому дівчатм потрібно було йти працювати або піти в блуд, щоб прогодуватися. Пожалів Микола доньок і посеред ночі вкинув 3 мішечки з золотом для кожної з них. Таким чином Микола врятував дівчат від важкої долі.

Миколай і його друг

Мало хто звертав увагу, але на картинках Миколая зображують не самого, а з осликом. він не простий, у нього срібляста вовна, але ж земної породи. Він завжди з Чудотворцем і допомагає розносити подарунки. Багато хто говорить, що цей ослик пра-пра-внук того осла, що ввіз Ісуса Христа в Єрусалим.

Миколай і його чарівна книга

Вдома у Святого Миколая є чарівна книга. У ній записано все про всіх. Там є добрі і погані справи, які зробила людина за рік. Тому і кажуть, що якщо ти себе погано вів, то подарунка ти не отримаєш. якщо це зізнання буде щирим, то тоді ти можеш просити в чарівника, що тобі захочеться. Головне не бути жадібним і не просити дуже багато, бо тоді тебе покарає Святий миколай у наступному році.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments