Як заповнити недолік вітаміну D восени: експерт назвав головні джерела

0
926

Беремо на замітку

Вітамін D необхідний нам для міцного імунітету, здоров’я кісток і зубів, м’язового тонусу, для функціонування щитовидної залози, нервової системи, нормального згортання крові… Де брати цей безцінний елемент в холодний час, коли сонця стає катастрофічно мало?

Фахівець з харчування і правильного очищенню організму Валентина Івушкіна впевнена: один тільки ультрафіолет не може заповнити кількість необхідного нам Вітаміну D, пише РБК-Україна

“Чи знаєте ви, що найвищий рівень дефіциту вітаміну Д у жителів… Арабських Еміратів? Ось це новина! Одна з найбільш спекотних країн світу, де сонця в надлишку. “Це тому що вони захищаються білими шатами”, – скажете ви. Насправді, ні. Головна причина такого дефіциту – смаглява шкіра. Вона створює своєрідний екран від вітаміну Д. тобто чим більше ми засмагаємо, тим сильніше екран від ультрафіолету і тим менше цього вітаміну ми отримуємо. Ось такий парадокс! Але на сонце сильно розраховувати не варто не лише тому. Запам’ятайте: з ультрафіолету ми отримуємо лише 6% від нашої потреби”, – розповідає вона.

Як заповнити недолік вітаміну D восени: експерт назвав головні джерелаІлюстративне фото (pexels.com)

Звідки ж брати інше? З їжі. Точніше – з їжі тваринного походження, перш за все, з жирної риби: лосось, палтуса, скумбрії, сардин, печінки тріски і так далі. Також багато вітаміну Д в грибах: сморчках, лисичках…

Є ще одна причина нестачі вітаміну – низький рівень засвоюваності. “Можна їсти корисні продукти, добавки, вітамінні комплекси тоннами, але все одно мати дефіцит. Тому що проковтнути не значить засвоїти, не означає добре перетравити. У більшості людей настільки ослаблене травлення, що вони не можуть засвоїти і половини корисних речовин з їжі! Так що заповнення дефіцитів потрібно починати не з поїдання жирної риби, а з відновлення травлення”, – радить Івушкіна.

Для цього Валентина рекомендує спробувати харчуватися по циклу елементів. Наприклад, вона вже писала, які харчові звички шкодять травленню. А також розповіла, що не варто вживати на сніданок.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments