Як правильно зварити вишневе варення: 3 рецепти

0
1330

Літо – найкраща пора, щоб наповнити організм вітамінами, яких багато у ягодах, овочах фруктах. Це час зимових заготовок, що будуть смачними і корисними через пів року, але у вигляді варення, конфітірюв чи солінь.

1. Вишневе варення з лимоном

Інгридієнти:

  • вишня – 3 кг
  • цукор – 3 кг
  • лимон – 1-2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очистьте вишні від кісточок, засипте цукром і залиште так на 6-12 годин, періодично помішуйте, щоб цукор рівномірно розподілився.
  2. Варення вариться в три етапи: 1 – доведіть варення до кипіння, постійно помішуючи, зніміть з вогню, накрийте марлею каструлю і на 6 годин відставте, так зробіть ще 2 рази. Коли будете проварювати втретє – додайте сік лимона, ретельно перемішайте.
  3. Банки простерилізуйте зручним для вас способом, гаряче варення розлийте по банках і закрутіть.
  4. Обов’язково переверніть догори дном, накрийте теплою тканиною і дайте повністю охолонути, винесіть їх у прохолодне, темне місце.

2. Варення з вишні з кісточкою без цукру

Інгредієнти:

  • вишня – 800 г
  • стевія – 8 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Помийте і видаліть кісточки з вишні, додайте стевію, перемішайте і варіть на слабкому вогні близько 1,5 год, постійно помішуючи, інакше варення підгорить.
  2. За 30 хвилин до закінчення варіння додайте лимонний сік і ванільний цукор, перемішайте, варіть ще пів години і прямо гарячим законсервуйте.

3. Варення “Вишня в желе”

Інгредієнти:

  • вишня – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • вода – 0, 5 мл
  • желатин – 70 г

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очисьте вишні від кісточок, засипте цукром, залиште на 1 годину, щоб ягода пустила сік.
  2. Желатин залийте гарячою водою, залиште  на хвилин 10-15, щоб добре набух.
  3. Варення ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, варимо після ще 5 хвилин і додаємо желатин, ретельно перемішуємо і відразу розливаємо по банках, швидко консервуємо.
  4. Гарячі банки перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу тканину і так залишаємо до повного охолодження. Опісля – переносимо в холодне, темне місце.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments