Якщо ви збираєтеся використовувати вишні для варення, джему або пирогів, спочатку потрібно видалити кісточки. Це досить складна справа, але є способи, які допоможуть вам її виконати.
Видалити кісточки у черешні можна як вручну, тимчасовими методами, так і спеціальними методами – випускаються і продаються спеціальні машини для видалення кісточок, пише ТСН
Мабуть, найвідоміший спосіб видалення кістки – шпилька. Витягування кістки шпилькою вимагає використання її як ложки.
Пінцетом кісточка витягується таким самим чином, як і шпилькою.
Можна також взяти пляшку з вузеньким горлечком, куди вставити вишню так, щоб вона не падала всередину та паличку. Паличкою пропихаєте кісточку всередину пляшки. Кісточки залишаються в пляшці, а ягоди – на поверхні.
Зубочисткою або шпилькою для волосся протикаємо вишню або черешню, а потім обертаємо зубочистку або шпильку навколо кісточки. Таким чином кісточка буде видалена, а ягоди залишаться соковитими та смачними.
Трубочкою для коктейлів можна виштовхувати кісточку з вишні чи черешні, а можна спробувати робити навпаки – втягуйте вакуумом кісточку на себе.
Мало хто знає, що в часникочавці є отвір, який ідеально підійде для видалення кісточок з черешень чи вишень.
Видалити кісточки з черешень або вишень можна за допомогою звичайного одноразового шприца, трішечки його переробивши.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини