Чому не варто їсти помідори з огірками: 10 продуктів, які ми поєднуємо помилково

0
1212

Кожна господиня намагається готувати для своєї родини смачну й різноманітну їжу. Однак навіть поєднання двох корисних продуктів може нашкодити організму через їх несумісність. theLime вирішив з’ясувати, які популярні продукти краще не вживати під час одного прийому їжі.

Огірки й помідори

Кожен з нас хоча б раз у житті робив найпростіший салат на світі, нарізавши огірки та помідори. Однак дієтологи не радять поєднувати ці два корисних овоча, пише Апостроф

Справа в тому, що в огірках міститься аскорбіназа, що розщеплює вітамін С, який є в помідорах – тобто вживаючи один овоч, ми “вбиваємо” корисні властивості іншого. Крім того, організм по-різному засвоює ці продукти, шлунок може перетравлювати щось одне, а інший продукт, відповідно, почне бродити. Через це салат з огірків і помідорів може здатися важким. Інший важливий момент: огірки відносяться до лужних продуктів, а помідори – до кислих. Коли вони змішуються, утворюються солі, а це може привести до захворювань нирок і печінки.

Фото: pixabay.com

Сир і м’ясо

Полюбляєте м’ясо по-французьки з апетитною скоринкою з сиру? Виявляється, ці два продукти теж краще не поєднувати в одному прийомі їжі.

Сир багатий фосфором, а м’ясо – цинком. Обидві ці речовини несумісні в одному прийомі, так як фосфор гальмує засвоєння цинку. Плюс до всього – біль у животі та здуття. Сир можна вживати як перекус, а м’ясо – в основний прийом їжі з овочами або кашами.

Фото: pinterest.com

Яйця та риба

Риба – джерело вітаміну В7, а яйця містять овідін – речовину, яка повністю знищує цей вітамін. Та й білка для одного прийому їжі забагато, що обов’язково позначиться на самопочутті.

Фото: pixabay.com

М’ясо та макарони

Всім, хто любить зловживати макаронами по-флотськи і пельменями, варто задуматися. Ці два продукти викликають тяжкість, здуття і бродіння в животі, а важкі вуглеводи відбирають енергію для перетравлювання білка і м’ясних волокон. М’ясо краще вживати з овочевими салатами.

Фото: pinterest.com

М’ясо та картопля

Здавалося б, а що в цій парі не так – адже картопля – це ж овоч, а значить, він повинен добре поєднуватися з тваринним білком. Але для перетравлення м’яса і картоплі необхідні різні види ферментів, тому такий прийом їжі може призвести до порушення роботи шлунково-кишкового тракту і почуття тяжкості.

Фото: pixabay.com

Відзначимо, що від одного прийому цих несумісних продуктів не буде нічого страшного, а ось систематичне вживання може призвести до перелічених вище проблем.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments