Будь-яка господиня, а особливо та, у якої є маленькі діти, хоча б раз в житті купувала та готувала перепелині яйця. Про їх корисні властивості ледь не легенди ходять, багато хто радить їх пити сирими – у такому вигляді вони найбільш цілющі.
Чи правда, що перепелині яйця настільки корисні, що не можуть заподіяти шкоди організму?, пише Апостроф
У перепелиних яйцях міститься в 5 разів більше калію, заліза – в 4,5 рази, в 2,5 рази – вітамінів B1 і В2, ніж в курячих. При регулярному вживанні цього продукту покращується пам’ять, розумові здібності, стан шкіри, нігтів, волосся, підвищується імунітет. Однак зловживати перепелиними яйцями не варто: для дорослих норма – 4-5 яєць в день, для дітей – 1-3 шт.
Незважаючи на те, що ці яйця – досить дієтичний продукт, і саме їх радять давати дітям з 8 місяців, вони все ж таки можуть викликати алергію. З особливою обережністю їх потрібно вживати алергікам.
Як і будь-який продукт, яйця перепілок можуть і нашкодити людському організму, якщо вживати їх в надлишку. Переїдання або перевищення допустимої норми можуть викликати розлад шлунка.
Не рекомендується вживати в їжу перепелині яйця, якщо у вас серйозні патології печінки або нирок, особливо людям з жовчнокам’яною хворобою, а також при труднощах із засвоєнням білка. У перепелиних яйцях білка майже в 15 разів більше, ніж в курячих.
Також у багатьох джерелах можна знайти помилкове твердження, що перепелині яйця не містять холестерину. У них його навіть більше, ніж в курячих.
Ще один міф, що, вживаючи перепелині яйця замість курячих, не можна захворіти на сальмонельоз. Це не вірно, і краще за все вживати їх в їжу тільки після термічної обробки.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини