3 ідеї ситного сніданку, для яких потрібно не більше 20 хвилин

0
913

Якщо ви спізнюєтеся на роботу, але хочете смачно перекусити, а готувати гарячі бутерброди або паніні вам вже набридло, пропонуємо вам три рецепти сніданку, на які вам знадобиться не більше 20 хвилин.

Чіа пудинг

Інгредієнти: кокосове молоко або йогурт (300 мл), насіння чіа (3 ст. Л.), мед або інший підсолоджувач (1 ст. л.), стиглий манго або готове мангове пюре (1 шт.), кокосова стружка або щось інше, наприклад, подрібнені фрукти, пише Апостроф

Крок 1: Вживати в їжу можна цільне, замочене (в воді, молоці або йогурті) або подрібнене насіння чіа. Найкраще замочити його на ніч, закрити кришкою і прибрати в холодильник.

Крок 2: Манго помити, очистити, порізати на дрібні шматочки і збити в блендері до консистенції пюре.

Крок 3: Розкласти пудинг і пюре шарами в будь-якій послідовності.

Крок 4: Посипати готову страву кокосовою стружкою або прикрасити нарізаними фруктами.

Фото: pixabay.com

Тост з червоною рибою та авокадо

Інгредієнти: хліб (2 шматочки), слабосолений лосось або сьомга (2 скибочки), авокадо (120 г), овочі або зелень – за бажанням.

Крок 1: Візьміть житній або цільнозерновий хліб, підсмажте з шматочком вершкового масла на сковороді, або в тостері. Якщо немає часу на це, можна взяти готові хлібці.

Крок 2: Стиглий авокадо очистіть від шкури і кісточки, поріжте або розімніть виделкою до однорідної консистенції. Лосось поріжте на скибочки.

Крок 3: Намажте авокадо на тост, а зверху додайте лосось. При бажанні можна додати помідор або зелень.

Фото: pixabay.com

Омлет Пуляр

Інгредієнти: яйця (6 шт.), молоко (30 г), часник сушений (2 щіпки), сіль (2 щіпки), масло рослинне для смаження.

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 3 порції.

Крок 1: Відокремлюємо жовтки від білків.

Крок 2: Додаємо до жовтків молоко і перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідного стану.

Крок 3: Додаємо до білків сіль і часник і збиваємо міксером до твердих піків.

Крок 4: Розігріваємо масло на сковороді, виливаємо жовтки і рівномірно розподіляємо їх по поверхні всієї сковороди.

Крок 5: Після того, як жовтки трохи схопилися, додаємо збиті білки, розподіляючи їх рівномірно по поверхні. Накриваємо кришкою і залишаємо на середньому вогні на 8-10 хвилин. Перевірити готовність можна доторкнувшись до білка – він не повинен прилипати до пальця.

Крок 6: Викладаємо омлет на тарілку.

Фото: pixabay.com

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments