Склад правильного хліба: дієтолог дала точні характеристики

0
908

 

Дієтолог розповіла, за якими критеріями вибрати корисний хліб

Багато хто не уявляє ситну трапезу без шматочка хліба. Про види, користь і шкоду хліба можна написати книгу, а про те що має бути в складі, а чого бути не повинно на сторінці в Instagram нутриціолог Світлана Нікітчук, пише РБК-Україна

Сьогодні ж торкнуся основні критерії вибору хліба в магазині. Чек-лист здорового хліба:

Цільнозернове борошно

Зерно складається з зовнішнього шару висівок, крохмалистої прошарку і зародка. Воно містить клітковину, вітаміни, мінерали та фітонутрієнти.

Борошно вищого сорту, біла мука

Зародок зерна та зовнішня оболонка в такому борошні зруйновані разом з їх користю.

Склад правильного хліба: дієтолог дала точні характеристики
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Рафіноване борошно – це порожні калорії у вигляді простих вуглеводів. Вони дають швидке відчуття насичення, але нетривке. Тому часто після щільного обіду з білим хлібом дуже скоро знову хочеться їсти. Такі калорії не встигають швидко витрачається і відкладаються в жирових складках.

Ще мінус: клейковина такої муки заліплює ворсинки кишечника, через які він засвоює корисні речовини, і призводить до утворення зайвої слизу. Суцільна шкоду.

Висівки

Додаткова клітковина, про користь якої можна писати окремо.

Пророщені злаки

Містять більше корисних речовин, так як нагромаджують сили для паростка. Це джерело фолата, бета-каротину, вітамінів Е і С. Очищають і зміцнюють організм, впливають на гостроту зору і красу шкіри.

Склад правильного хліба: дієтолог дала точні характеристики
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Дріжджі

Швидкі кулінарні дріжджі закисляють організм і створюють сприятливе середовище для проживання паразитів. Це сприяє хронічним запорам і проблеми з ШКТ.

Організм може протистояти порушенню кислотно-лужного балансу, витягаючи лужний елемент, кальцій, з власних кісток, руйнуючи їх.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments