Секрет у маринаді. Як приготувати соковиту буженину з індички

0
800

Євген Клопотенко поділився своїм секретним маринадом, щоб Ваші страви з буженини стали ще смачнішими.

“Я точно знаю, що українці обожнюють м’ясо. Ми готуємо і свинину, і курятину, і яловичину, і баранину, і качок з кроликами. Я ж хочу згадати про індичку. Вона теж крута, тому сьогодні готуємо саме з неї. Яка святкова м’ясна страва згадується вам найперше? Мені – буженина. Її часто готують зі свинини. Я ж хочу поділитися рецептом неймовірно ніжної буженини з індички.”, пише Газета.юа

Так, готувати буженину більш звично на свята. Але цей рецепт буженини в рукаві змусить вас готувати її і просто так, настільки вона смачна. Соковитішою та м’якшою її робить маринування у йогурті, я використовував 10% йогурт. Аромат можете додати за допомогою часнику, лаврового листя, чебрецю або розмарину. Також важливий тут і спосіб приготування, будемо запікати буженину у рукаві, так рідина нікуди не подінеться та зробить м’ясо більш ніжним. А потім цю ж рідину з рукава я використав і як соус до буженини.

“Аромат можете додати за допомогою часнику, лаврового листя, чебрецю або розмарину”

У цьому рецепті буженини я замаринував індичку у йогурті. Але це не єдиний спосіб маринування. Насправді, хороший маринад здатний зробити м’ясо яскравішим на смак, більш ніжним, соковитим та ароматним. Треба керуватися кількома простими правилами. По-перше, у маринаді потрібне щось жирне, що допоможе утримати вологу та знівелює кислі чи гострі смаки, якщо вони є. Це може бути йогурт, як у нашому випадку, будь-яка рослинна олія чи соус тахіні. По-друге, можна додати трохи кислоти, аби послабити поверхневі м’ясні білки та покращити смак і аромат, наприклад, сік цитрусових, бальзамічний чи яблучний оцет. По-третє, це спеції та трави, які дають аромат. Тут варіантів безліч, додавайте будь-які улюблені спеції та сухі трави, міксуйте їх та створюйте свої власні суміші для маринаду. По-четверте, можна додати трохи солодкого: меду, соусу барбекю чи солодкого кетчупу. Але треба пам’ятати, що у всьому повинен бути баланс. Наприклад, забагато кислоти може зробити ваше м’ясо занадто жорстким.

Інгредієнти:

1 кг філе індички

250 г 10% йогурту (¾ упаковки)

6 лаврових листків

½ головки часнику

5 гілочок чебрецю (або розмарину)

до смаку сіль та перець

Приготування:

Філе індички викладіть у миску із 3 лавровими листками, 2-3 притиснутими зубчиками часнику та 3 гілочками чебрецю, обірвавши з них листочки.

Зовсім трохи посоліть та додайте 250 г 10% йогурту, це приблизно ¾ упаковки. Ретельно змастіть м’ясо йогуртом, накрийте миску харчовою плівкою і покладіть у холодильник на 2 години.

Коли м’ясо замаринується, дістаньте його з плівки та приберіть ложкою зайвий йогурт. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Покладіть філе індички в рукав разом із 2 гілочками чебрецю, 3 лавровими листками та зубчиками часнику, що залишилися. Покладіть у розігріту духовку та запікайте 1 годину. Потім обережно розкрийте рукав та запікайте ще 5-10 хвилин у режимі гриля. Готовій буженині дайте трохи охолонути та наріжте тонкими слайсами. Полийте м’ясо рідиною, що утворилася під час запікання, посипте свіжомеленим чорним перцем та прикрасьте чебрецем.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments