Прості правила як відрізнити сир від сирного продукту

0
936

Наближається Великдень і тому коден вже замислюється над тим, що ж смачного приготувти до столу. Впевнені, що частування не обійдеться без сиру. Та будьте уважні, що зачасту так звані виробники називають “сиром” просто “сирний продукт”, який набагато відрізняється від справжнього.

Різні види сиру
Фото з відкритих джерел

Зовнішні ознаки:

  • Справжній сир не має кришитися, якщо так сталося – не їжте його, тому що це 100 % суміш сухого молока, пальмового масла і купи барвників.
  • “Дірявість” сиру означає його якість, це факт. Якщо ж він ідеально гладкий, то між сироїдів це вважається признаком підробки.
  • Запах. Він не має бути різким чи кислим, “забитий” спеціями або наприклад, травами або горіхами. Направду твердий сир – приємний, молочний на запах саме це має чутися в першу чергу.
  • Ну і, звичайно ж, якісний твердий сир не може бути дешевим. Недорого може вартувати лише підробка.

Будьте уважні та зверніть увагу на склад!

Справжній сир має приємний молочний запах
Фото з відкритих джерел

Склад істинного сиру обмежується:

  • закваскою молочнокислих мікроорганізмів
  • молоком
Як вибрати сир
Фото з відкритих джерел

Але, якщо на етикетці продукту написані ось ці складові, будьте впевнені, це точно – сирний продукт:

  • соя
  • пальмова, кокосова або інше рослинне масло
  • сухе молоко
  • консерванти, стабілізатори, барвники та інші харчові добавки
  • замінники смаку

Ще зверніть увагу на те, якщо при нарізці продукту на ножі залишається жирна консистенція – це вірна ознака того, що сир точно зроблений з сухого молока.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments