Ми знайшли 13 помилок на кухні, які ви робите щодня

0
1041

Ми в жодному разі не хочемо поставити під сумнів вашу майстерність і знання під час приготування їжі. І навіть більше – ми впевнені, що ви прекрасно з усім справляєтеся. Але є такі речі, на перший погляд елементарні, про які ми або не знали, або дуже часто забуваємо. Наприклад, що потрібно робити зі стейками, які щойно були зняті з вогню? І чи правда, що спеції не мають терміну придатності та ароматні завжди?

Що ми робимо неправильно на кухні?

Фото: Depositphotos

Не перечитуємо рецепт страви

Навіть якщо ви майстерно готуєте будь-яку страву на око, навіть вперше, не забувайте ретельніше вивчати рецепт. Наприклад, при готуванні м’яса, вже в процесі, ви раптом зазирнули в рецепт і зрозуміли – не помітили часу для маринування. А це може сильно змінити і смак, і текстуру їжі. Тому, якщо готуєте страву вперше – читайте рецепт, пише Сьогодні

Відкриваємо дверцята печі під час випікання

Нетерпіння – часта причина неприємностей на кухні, насамперед коли йдеться про випічку. Щоразу, коли ви відкриваєте піч і дивіться на свої пироги, ви ризикуєте, що вони не піднімуться. Бо в такому разі в піч заходить холодне повітря та заважає випіканню.

Недостатньо нагріваєте сковороду перед смаженням стейка

Тільки на гарячій сковороді м’ясо належним чином обсмажується і карамелізується. Інакше ви не отримаєте хорошого красивого стейка. А всі старання – нанівець.

Кладете більше потрібного в сковороду
Головне – це приготувати їжі рівномірно, щоб текстура і колір були рівномірними. Переповнені сковороди – це одні інгредієнти підгорятимуть, інші – варитимуться, треті – готуватимуться на парі. Як би ви їх не перевертали лопаткою. Вихід – велика сковорода або оптимальний для страви набір продуктів.

Заварюємо мелену каву або чай окропом

Окріп “спалює”, а не підсилює смак напоїв. Дайте окропу трохи охолонути, 5 хвилин, до 90-95 ° C. Ваші кава або чай будуть смачніше.

Облизуємо прилади, за допомогою яких ви готуєте

Так, це нормально, якщо ви готуєте виключно для себе. А якщо ні? То тоді використовуйте чайну ложку. І завжди, коли пробуєте їжу, мийте. Навіщо зайвий раз наражати на небезпеку близьких у наш нелегкий час пандемії?

Використовуємо старі спеції і трави

У спецій теж є термін придатності. Якщо ви дістаєте їх з банки, а вони взялися грудкою – їх потрібно замінити. Це означає, що ніякого смаку вони їжі не додадуть. А якщо і додадуть, то незначного.

Фото: freepik.com

Смажимо на оливковій олії холодного віджиму

Така олія добре в салатах. А от для смаження вона небезпечна. Все через ненасичені жирні кислоти, що за високої температури перетворюються на шкідливі для здоров’я сполуки. Для смаження краще соняшникова.

Відпочиваємо перед подачею м’яса

Адже воно теж має право на відпочинок. Щойно дістали зі сковороди, накрийте його фольгою та дайте постояти 10 хвилин. За цей час м’ясо розслабиться, а його сік розподілиться рівномірно.

Часто перемішуємо їжу в сковороді

Часте перемішування перетворює овочі в кашку. Заважає знайти пружну текстуру. На тарілці ви отримаєте не овочеве рагу, а більше пюре. Дайте інгредієнтів “схопитися” і вид майбутнього страви буде набагато симпатичніше.

Не накриваємо масло в маслянці

І дарма. Масло дуже швидко тасильно вбирає запахи в холодильнику. Ви ж не хочете їсти бутерброди з маслом, але із запахом чогось іншого? Масло тримаємо тільки в герметичній упаковці або в закритій маслянці.

Використовуємо одну єдину обробну дошку і ніж

Насамперед це про сире м’ясо. Щойно ви з ним впоралися, обов’язково вимийте ніж і дошку, щоб не дати бактеріям розповсюдитися. Ці бактерії можуть спричинити отруєння.

Не часто стираємо рушники і міняємо губки

Щойно ви відчули неприємний запах від кухонного рушника – негайно відправте його в прання. З губками так не вийде. Тому контролюйте їхній стан уважніше. Велике скупчення жиру та неприємний запах – відправляємо у відро для сміття.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments