Поважний доктор Євген Комаровський розповів про те, яка каша є найкориснішою та як її варити, щоб не втратити корисні речовини в процесі приготування.
Про це розповів педіатр на своїй сторінці в YouTube.
Комаровський вважає, що корисність каші залежить не тільки від того, яке це зерно, а й від сировини, з якої ми варимо кашу – на воді чи молоці.
При варінні в молоці гречка втрачає залізо. Це не ознака чогось поганого, адже залізо можна отримати і з інших продуктів.
Перші три корисні зерна – гречка, овес, ячмінь
Лікар розповів, що дієтологи назвали сім найбільш корисних зерен. В першу чергу, звісно ж, гречана.
На другому місці – вівсянка. Але плюси чи недоліки вівсянки залежать від способу її обробки. До прикладу, вівсянка в пакетиках — це найшкідливіше, що тільки можна вигадати. Це корисне лускасте зерно, яке необхідно готувати
Третє місце за перловкою – її виготовляють з ячменю. Це одне з найдавніших зернових культур яка була в пошані навіть у римських гладіаторів. У крупі багато білка, заліза, клітковини.
Перловку теж важливо правильно готувати – заливати на ніч водою, томити. Тоді буде не тільки корисно, але ще і смачно, і вам захочеться знову приготувати таку кашу.
Які крупи входять у список корисних
Пшоно посідає четверту сходинку в списку дієтологів. На п’ятому – кукурудзяна крупа, а на шостому – рис.
Що стосується рису, то він може бути як корисним, так і “ніяким”. Той рис, який купують у магазинах більшість українців – тобто білий очищений, ніякої користі не приносить.
А ось бурий неочищений рис – це клітковина, мікроелементи і чимало білка.
На сьомому місці крупа, яку у нас вживають дуже рідко, – лляна крупа.
“Льон – чи не єдина рослина, в якій є омега-3 насичені жирні кислоти, які бувають в рибі”, – говорить лікар
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини