Комаровський назвав трійку найкорисніших каш: не зіпсуйте неправильним готуванням

0
1099

Поважний доктор Євген Комаровський розповів про те, яка каша є найкориснішою та як її варити, щоб не втратити корисні речовини в процесі приготування.

Про це розповів педіатр на своїй сторінці в YouTube.

Комаровський вважає, що корисність каші залежить не тільки від того, яке це зерно, а й від сировини, з якої ми варимо кашу – на воді чи молоці.

При варінні в молоці гречка втрачає залізо. Це не ознака чогось поганого, адже залізо можна отримати і з інших продуктів.

Перші три корисні зерна – гречка, овес, ячмінь

Лікар розповів, що дієтологи назвали сім найбільш корисних зерен. В першу чергу, звісно ж, гречана.

На другому місці – вівсянка. Але плюси чи недоліки вівсянки залежать від способу її обробки. До прикладу, вівсянка в пакетиках — це найшкідливіше, що тільки можна вигадати. Це корисне лускасте зерно, яке необхідно готувати

Третє місце за перловкою – її виготовляють з ячменю. Це одне з найдавніших зернових культур яка була в пошані навіть у римських гладіаторів. У крупі багато білка, заліза, клітковини.

Перловку теж важливо правильно готувати – заливати на ніч водою, томити. Тоді буде не тільки корисно, але ще і смачно, і вам захочеться знову приготувати таку кашу.

Які крупи входять у список корисних

Пшоно посідає четверту сходинку в списку дієтологів. На п’ятому – кукурудзяна крупа, а на шостому – рис.

Що стосується рису, то він може бути як корисним, так і “ніяким”. Той рис, який купують у магазинах більшість українців – тобто білий очищений, ніякої користі не приносить.

А ось бурий неочищений рис – це клітковина, мікроелементи і чимало білка.

На сьомому місці крупа, яку у нас вживають дуже рідко, – лляна крупа.

“Льон – чи не єдина рослина, в якій є омега-3 насичені жирні кислоти, які бувають в рибі”, – говорить лікар

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments