Клопотенко розповів рецепт запіканки з кабачків: просто і шалено смачно!

0
2239

Звичайно найпростіше готувати з тих продуктів, які зараз ростуть у всіх на городах чи заполонили місцеві ринки. Якщо ви втомилися вигадувати нові страви і їочете приготувати просте, але в той же час корисне блюдо із зірки цього періоду – кабачка, то вам позастило, адже Євген Клопотенко має рецепт смачної запіканки із цього продукту.

Рецепт розміщений на офіційному YouTube-каналі кухаря.

Як приготувати запіканку з кабачків
Порції: 2-4
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин.

Інгредієнти

  • Візьміть 2 середніх кабачка / цукіні
  • 1 лимон (цедра і сік)
  • 5-7 гілочок чебрецю
  • 50 г волоських горіхів
  • 200-250 г сиру
  • 200-250 г моцарели для піци
  • соняшникова олія для змащування форми
  • сіль і перець.

Покроковий рецепт
Кабачки добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Обсмажити “хвостики” з обох сторін. Наріжте тонкими слайсами за допомогою мигдаликах, шинкування або терки. Додайте цедру лимона, попердньо натерши її на дрібній тертці.

Окропіть слайси кабачків соком лимона, половини або цілого як забажаєте. Сіль і перець також за смаком, додайте листочки 5-7 гілочок чебрецю і ретельно перемішайте. Дай постояти страві 10-15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина. Форму для запікання змастіть соняшниковою олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків в формі, злегка забираючи зайву рідину.

Вкінці приготування посипте половиною сиру (100-125 г) і моцарели (100-125 г), але зауважуємо, що сири мають бути потерті на великій тертці. Зверху розподіліть формі слайси кабачка, що залишилися і посипте сиром і моцарелою. Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів і посипте запіканку зверху. Запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 25-30 хвилин в режимі конвекції.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments