Які помідори в жодному разі не можна консервувати і чому

0
486

Дачний сезон поступово наближається до кінця, тому городники збирають урожай і роблять заготовки на зиму.

Однак слід бути пильними, адже деякі овочі можуть серйозно нашкодити здоров’ю, пише РБК-Україна

Що небезпечного у деяких помідорах

Помідори, як відомо, не залишаються на гілках – потрібно зривати всі плоди, навіть якщо вони ще зелені. У той же час зелені помідори містять масу шкідливих для організму речовин.

Так, в зелених овочах міститься зовсім небагато соланіну – отруйної речовини, яка може завдати серйозного удару по здоров’ю людини. При сильному отруєнні достатньо з’їсти п’ять-шість плодів. Крім того, незрілі помідори містять «багатий» томатин.

Ця речовина менш шкідлива для організму людини, але якщо вживати в їжу зелені помідори, отруєння алкалоїдами томатів посилить отруєння соланіном. Важливо пам’ятати, що не всі незрілі помідори можна викидати на смітник.

Зокрема, якщо помідори за розміром і формою виглядають стиглими, такі овочі можна консервувати або поставити дозрівати. Крім того, помідори, які вже почали червоніти, не шкодять здоров’ю.

З зеленого помідора можна прибрати шкідливі речовини. Овочі досить кілька разів обдати окропом. Також плоди можна вимочити в сольовому розчині протягом декількох годин.

Які помідори можна консервувати

Кожен сам може легко визначити найкращі сорти помідорів для консервації, опираючись на прості вимоги до плодів:

  • вирощені одночасно та бажано на одній грядці;
  • плоди цілісні, без видимих ​​ушкоджень;
  • плоди мають добре тримати форму;
  • невеликий розмір, щоб не виникало труднощів при зануренні томатів у банку та при їх вилученні.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments