12 пісних страв на Святвечір

0
1211

Невдовзі до нас завітає найочікуваніше свято зими – Різдво Христове. Українці відзначають його, дотримуючись багатьох прадавніх традицій і звичаїв. Молодь переймає від батьків звичку готувати кутю, сідати за святковий стіл щойно на небі з’явиться перша зірка, а дітвора із задоволенням продовжує гарну традицію предків – колядування, яке приносить у кожен дім радість і втіху.

Перелік традиційних страв, котрі готують на Святвечір:

  • Кутя
  • Пісний борщ (з вушками, з грибами та чорносливом)
  • Грибова юшка
  • Вареники (зі сливами, грушами, капустою або картоплею)
  • Голубці (з пшоном, з бульбою, з гречки, з рисом та тушкованою морквою і пастернаком, з рисом і грибами, або голубці під грибним соусом)
  • Маринований оселедець
  • Мариновані гриби
  • Смажена або заливна риба
  • Тушкована капуста (з грибами, з квасолею)
  • Квасоля
  • Узвар
  • Пампушки
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments