Невдовзі до нас завітає найочікуваніше свято зими – Різдво Христове. Українці відзначають його, дотримуючись багатьох прадавніх традицій і звичаїв. Молодь переймає від батьків звичку готувати кутю, сідати за святковий стіл щойно на небі з’явиться перша зірка, а дітвора із задоволенням продовжує гарну традицію предків – колядування, яке приносить у кожен дім радість і втіху.
Перелік традиційних страв, котрі готують на Святвечір:
- Кутя
- Пісний борщ (з вушками, з грибами та чорносливом)
- Грибова юшка
- Вареники (зі сливами, грушами, капустою або картоплею)
- Голубці (з пшоном, з бульбою, з гречки, з рисом та тушкованою морквою і пастернаком, з рисом і грибами, або голубці під грибним соусом)
- Маринований оселедець
- Мариновані гриби
- Смажена або заливна риба
- Тушкована капуста (з грибами, з квасолею)
- Квасоля
- Узвар
- Пампушки