В Україні 40% м’яса – фальсифікат: лайфхак як купити свіже м’ясо

0
164

В Україні майже 40% м’яса, яке продається – фальсифікат і неякісна продукція. Та споживач може самостійно визначити, якість продукту.

Експерти перелічили декілька простих порад, як визначити якість м’яса.

Як зрозуміти, чи було м’ясо перед тим замороженим. Для цього, за словами деканки факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко, достатньо у рукавичці, серветкою або через упаковку надавити на м’ясо пальцем. “Так, щоб на ньому утворилася маленька ямка. Якщо м’ясо відразу ж повернеться в попереднє положення і ямка вирівняється, м’ясо свіже. А якщо ямка залишиться, така продукцію краще не купляти”, – інформує жінка

Несвіже м’ясо можна визначити по запаху. Навіть якщо воно вимочувалося в різних маринадах, перебити повністю запах не вдасться. Перед тим як купити м’ясо не забудьте, що його потрібно понюхати. Якщо присутні будь-які сторонні і неприємні запахи, його краще не їсти.

Який вигляд у м’яса. Продукція на прилавку має бути в міру сухою. Не завітреною, але й без рідини в лотку. Якщо з м’яса тече – отже, його заморожували. “Що ж стосується кольору, це від рожевого до темного червоного з темним відтінком, залежно від того, що це за вид продукції”, – пояснює професорка.

“Не повинно бути поверх м’яса білої плівки, тому що це бактерії дріжджів”, – інформує деканка.

Не варто купувати м’ясо на акціях. Акційні пропозиції – це найчастіше продукція, термін зберігання якої закінчується. Тому купуючи м’ясо з великою знижкою, ви ризикуєте отримати неякісну продукцію. Крім того, зберігати таке м’ясо вдома не варто: воно може зіпсуватися вже наступного дня навіть у холодильнику.

Comments

comments