Торт Вулкан – рецепт кондитерки Лізи Глінської

0
1197

Надзвичайно смачний шоколадний торт “Вулкан” з ванільним заварним кремом від Лізи Глінської може приготувати навіть початківець! Кондитерка запевняє, що торт виходить дуже смачним, а у його приготуванні не має нічого складного. Ніжний шоколадний бісквіт у поєднанні із заварним кремом – смакота!

Як приготувати торт “Вулкан”

Інгредієнти для шоколадного бісквіта:

– 150 г борошна;
– 150 г цукру;
– 100 г чорного шоколаду;
– 80 г сметани;
– 80 г яєць;
– 80 мл окропу;
– 70 г вершкового масла;
– 4 г розпушувача;
– 4 г соди;
– 30 г какао.

Для заварного крему:

– 400 мл молока;
– 60 г жовтків;
– 80 г цукру;
– 20 г кукурудзяного крохмалю;
– 20 г борошна;
– 30 г вершкового масла;
– ½ стручка ванілі.

Для декору:

– 100 г чорного шоколаду;
– 80 г волоських горіхів;
– 15 мл олії.

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів в режимі “Конвекція”.
  2. На паровій бані або у мікрохвильовці розтопіть шоколад з вершковим маслом.
  3. В чаші комбайну додайте яйця, цукор та сметану – збийте 1-2 хвилини до однорідної маси.
  4. В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач та соду.
  5. Влийте шоколадну масу до суміші зі сметаною – перемішайте.
  6. Через сито додайте в чаші комбайна суміш з борошна та какао – перемішайте тісто до однорідної маси.
  7. Влийте окріп до тіста та знову вимішайте його.
  8. Для приготування ванільного заварного крему розігрійте молоко та додайте насіння ванілі.
  9. З’єднайте жовтки з цукром, борошном та кукурудзяним крохмалем в окремій мисці.
  10. Влийте 1/3 теплого молока до яєчної маси – перемішайте та вилийте все назад до каструлі з молоком.
  11. Доведіть суміш до кипіння. Вона повинна прокипіти близько 2-30 секунд – не забувайте постійно помішувати її.
  12. Зніміть крем з вогню та додайте вершкове масло – перемішайте.
  13. Перекладіть крем в кондитерський мішок.
  14. Викладіть пергамент для випікання на дно круглої кондитерської форми для випікання, її краї змажте вершковим маслом.
  15. Викладіть шоколадне тісто в форму та розрівняйте його.
  16. В центр тіста висаджуємо крем з кондитерського мішка круговими рухами.
  17. Випікайте торт 30-35 хвилин.
  18. Розтопіть шоколад з олією та з’єднайте з цілими волоськими горіхами.
  19. Вийміть торт, перекладіть на тарілку та задекоруйте шоколадною масою з горішками.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Liza Glinskaya (@lizaglinskaya)

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments