Скумбрія прямого посолу – дуже смачна ароматна закуска, яку з легкістю можна приготувати самим. Звичайно ж така рибка буде в рази смачніша, ніж в магазині.
Секретами засолювання поділилася фуд-блогер Alina FooDee., пише РБК-Україна
Спеції для 500-600 г неочищеної свіжомороженої скумбрії:
- Сіль – 1 ст. л. з невеликою гіркою
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Запашний перець – 3 шт.
- Чорний перець – 6-7 шт.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
Скрін: Так буде виглядати готова рибка
Спосіб приготування
- У воду додайте гвоздику, коріандр, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль і цукор.
- Дайте закипіти і проваріть на невеликому вогні близько п’яти хвилин, щоб спеції дали гарний аромат. Охолодіть розсол до кімнатної температури.
- Скумбрію очистіть від нутрощів, видаліть плавники і відріжте голову. Наріжте на порційні шматочки.
- Викладіть в скляну, пластикову або емальовану ємність. Головне – не в металеву.
- Залийте маринадом. Залиште при кімнатній температурі на 6-7 годин.
- Якщо будете солити в холодильнику, то потрібно тримати довше, близько 8-10 годин.
Готову рибку подавайте з цибулею. Це дуже смачно!
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини