Переможниця 3-го сезону “МастерШефа” і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська дала свій рецепт чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва входить в топ найпопулярніших десертів у світі.
Про це Мартиновська написала в Інстаграм.
Інгредієнти:
- 4 упаковки пряженого йогурту (1360 г)
- 2 яйця
- 100 мл вершків 33%
- 100 г цукру
- 200 г печива “Пряжене молоко”
- 200 г вершкового масла
- 50 г мигдалевої пудри (перебитий в кавомолці мигдаль)
- пластівці мигдалю для прикрашання
Приготування:
- Пряжений йогурт покласти у марлю і залишити на добу, щоб стекла зайва рідина. Так вийде домашня рікота.
- Яйця збити з цукром. Додати рікоту, вершки та яйця з цукром.
- Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою, сіллю та викласти його в форму з пергаментом.
- Влити сирну масу в форму та випікати 10 хв. при температури 180°С. Зменшити температуру до 150°С і випікати 1 годину.
- Потім залишити чизкейк охолонути в духовці, щоб не з’явилися тріщини. І не їсти відразу, а дати йому охолонути та постояти хоча б кілька годин в холодильнику..
- Прикрасити чизкейк мигдалевими пластівцями.