Зараз COVID-19 засату спричиняє високу температуру та виражену загальну слабкість.
Тривалість та симптоми хвороби коронавірусу у інфікованих українців змінилися від початкуня у 2020 році. Такий симптом як втрата нюху та смаку стається все рідше.
Про це сказав Сергій Федоренко, директор Львівської обласної інфекційної лікарні, головний інфекціоніст Львівщини .
“У заражених пацієнтів температура досягає до 40 градусів та присутня виражена загальна слабість. Люди інколи навіть не можуть самостійно переміщатися по квартирі чи будинку. Це – нудота чи блювота, діарея, кашель та задишка. У лікарні в 95% випадків ми спостерігаємо ураження легень, яке характеризується двобічною бронхопневмонією, розвиваються міокардити. Є також ураження зі сторони центральної нервової системи. Це – дезорієнтованість в просторі та часі. Є навіть випадки психотичних реакцій”, – повідомляє Федоренко.
Лікар стверджує, що рідко спостерігаються також і симптоми, котрі були на початку пандемії.
“Це – втрата нюху, смаку. Але ці симптоми коронавірусу трапляються все рідше і рідше”, – звернув увагу Сергій Федоренко.
Він додав, що у більшості хворих з коронавірусом виникають зворотні зміни, вони мають тенденцію до зникнення, але це займає до двох-трьох місяців.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини