Як приготувати гречаники: альтернатива класичним котлетам

0
838

Гречка призначена для тих ситуацій, коли хочеться приготувати гречку незвичайним способом і звичайний шніцель від цього вже набрид. Ця страва є ідеальним поєднанням фаршу і зернових. Саме це робить гречку дуже ситною і навіть повноцінною стравою.

Рецептом гречаників поділилася фудблогерка Марічка (marichka_cooking) на своїй сторінці в Instagram, пише Обозреватель

Інгредієнти:

  • телятинасвинина – 400 г
  • курятина – 100 г
  • цибуля – 1 шт
  • яйця – 2 шт
  • гречана крупа відварена – 120 г
  • сіль
  • борошно

Спосіб приготування:

1. М`ясо та цибулю змолоти у фарш.

2. Додати сіль та яйця. Перемішати.
Підготовка фаршу
3. Додати відварену гречку, перемішати та відбити фарш.

4. Вологими руками сформувати гречаники та обкачати у борошні.
Фарш для гречаників

5. Смажити з обох сторін до рум`янсті.

Експертка каже, що такі гречаники чудово поєднується з томатною пастою чи соусом. Тож, раніше учасник шоу “Пекельна кухня” (Новий канал) Равшан Хамидов поділився рецептом такого соусу.

Інгредієнти:

  • домашній кетчуп – 5 ст. л.
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • помідори – 100 г
  • цибуля ріпчаста – 10 г
  • часник – 1 зубчик
  • кінза – 5 г
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія – 1 ч. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Нарізати дрібними кубиками цибулю. Досить четвертинки цибулини. Додати до кетчупу.

2. Вичавити часник й додати до цибулі.

3. Томат нарізати дрібними кубиками. Також додати до кетчупу.

4. На тертці натерти трошки цедри лимона. Видавити сік лимона, попередньо забравши кісточки, щоб вони не потрапили в соус.

5. Кінзу нарізати крупно, додати до кетчупу й все перемішати.

6. Додати всі спеції й знову перемішати.

7. За бажанням, в соус можна додати оливкову олію.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments