Гречка призначена для тих ситуацій, коли хочеться приготувати гречку незвичайним способом і звичайний шніцель від цього вже набрид. Ця страва є ідеальним поєднанням фаршу і зернових. Саме це робить гречку дуже ситною і навіть повноцінною стравою.
Рецептом гречаників поділилася фудблогерка Марічка (marichka_cooking) на своїй сторінці в Instagram, пише Обозреватель
Інгредієнти:
- телятинасвинина – 400 г
- курятина – 100 г
- цибуля – 1 шт
- яйця – 2 шт
- гречана крупа відварена – 120 г
- сіль
- борошно
Спосіб приготування:
1. М`ясо та цибулю змолоти у фарш.
2. Додати сіль та яйця. Перемішати.
3. Додати відварену гречку, перемішати та відбити фарш.
4. Вологими руками сформувати гречаники та обкачати у борошні.
5. Смажити з обох сторін до рум`янсті.
Експертка каже, що такі гречаники чудово поєднується з томатною пастою чи соусом. Тож, раніше учасник шоу “Пекельна кухня” (Новий канал) Равшан Хамидов поділився рецептом такого соусу.
Інгредієнти:
- домашній кетчуп – 5 ст. л.
- гірчиця – 1 ст. л.
- помідори – 100 г
- цибуля ріпчаста – 10 г
- часник – 1 зубчик
- кінза – 5 г
- сіль, перець – за смаком
- оливкова олія – 1 ч. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Нарізати дрібними кубиками цибулю. Досить четвертинки цибулини. Додати до кетчупу.
2. Вичавити часник й додати до цибулі.
3. Томат нарізати дрібними кубиками. Також додати до кетчупу.
4. На тертці натерти трошки цедри лимона. Видавити сік лимона, попередньо забравши кісточки, щоб вони не потрапили в соус.
5. Кінзу нарізати крупно, додати до кетчупу й все перемішати.
6. Додати всі спеції й знову перемішати.
7. За бажанням, в соус можна додати оливкову олію.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини