Думаєте, що приготувати на обід або вечерю, щоб страва вийшла одночасно корисною, смачною і підійшла під будь-який гарнір? У цьому матеріалі ми розповімо вам про 3 простих рецепти, з якими впорається будь-який бажаючий.
Ледачі стейки
Для цієї страви вам знадобиться свинина або яловичина, спеції за смаком і невелика кількість рослинної олії. Для початку потрібно підготувати деко, його слід застелити фольгою і трохи змастити олією. Далі потрібно нарізати м’ясо на стейки товщиною приблизно 1-1.5 см, пише Апостроф
Кожен стейк гарненько посипати і натерти спеціями, викласти на деко і відправити в духовку при великій температурі на 10-15 хвилин. Потім перевернути, знизити температуру до середньої і потримати в духовці до готовності. Також ледачі стейки можна обсмажити на сковороді, тоді час приготування буде трохи менше.
Філе лосося в соєвому соусі
Філе лосоля очистити від шкірки і кісточок і промити під проточною водою. Потім змішати в невеликій ємності кілька ложок соєвого соусу, суміш перців і зерна кунжуту, можна додати трохи апельсинового соку для аромату.
За допомогою пензлика змастити цією сумішшю філе і загорнути його в фольгу. Готувати в духовці на середній температурі 15-20 хвилин. Найкраще філе лосося поєднується з рисом або картоплею, але можна вибрати і інший гарнір.
Курячі битки з ананасом
Спочатку потрібно нарізати куряче філе на битки завтовшки близько 1 см. Потім трохи відбити молоточком з кожного боку і натерти сіллю, перцем та іншими спеціями на ваш смак.
Далі слід покласти зверху шматочки ананаса і натерти твердий сир. Кожен биток загорнути у фольгу, викласти на деко і готувати в духовці на середній потужності 20-25 хвилин. Подавати цю страву можна з овочевим салатом, картоплею, рисом, гречаною кашею та іншими добавками.
Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини