Цей інгредієнт для маринаду зробить шашлик неймовірно соковитим

0
958

Шашлик завдяки одному простому компоненту буде вище всяких похвал

Приготування шашлика може здатися справою простою, але і тут є багато нюансів, тонкощів, хитрощів і секретних інгредієнтів. Адже пересушена, занадто жирна або навпаки суха страва може зіпсувати враження від відпочинку на природі, пише РБК – Україна

Відомий шеф-кухар розкрив свій секрет, як приготувати по-справжньому смачний шашлик на мангалі.

Фахівець порадив замість різних кислих розм’якшувачів типу лимона, оцту, ківі або ананаса додати кілька крапель бальзамічного оцту. Адже правильно підібране м’ясо – молоде і з достатньою кількість жирових прошарків – і так буде м’яким і соковитим. А зайва кислота просто заб’є смак шашлику.

Також шеф-кухар радить не маринувати м’ясо всім, що давно залежалося в холодильнику. Для додання пікантності м’ясу підійдуть свіжі трави, цибуля, часник.

Не варто тримати м’ясо в маринаді занадто довго: оптимально 12 годин, але максимум 20 (температура, при якій витримується м’ясо, повинна становити 2-4 градуси).

Наостанок, фахівець поділився однією цікавою тонкістю: м’ясо не варто солити відразу. Інакше шашлик може виявитися занадто сухим. Краще додати сіль безпосередньо перед запіканням.

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments