Три рецепти нових салатів з буряка. Таких смачних ви ще не їли

0
976

Вінегрет та шуба вже давно приїлися й господині в пошуках нових й цікавих салатів з корисного овоча. Пропонуємо декілька оригінальних рецептів приготування бурякових страв.

Теплий салат з буряка.

Інгредієнти:

  • Буряк 0,430 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 250 гр.;
  • Часник 2 зубки;
  • Олія рослинна;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Морська сіль;
  • Перець чорний мелений.
  • Спосіб приготування:
  1. Столовий буряк відваріть чи запечіть, очистьте та натріть на тертці з великими отворами.
  2. Відваріть курячі яйця в круту.
  3. Цибулю почистьте від лушпиння, наріжте на шматки, покладіть її на пательню та обсмажте в рослинній олії.
  4. Додайте подрібнений часник та натертий буряк.
  5. Посоліть, поперчіть та тушкуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.
  6. Почищені від шкаралупи яйця натріть на тертці з великими отворами, додайте в овочі, перемішайте та відразу подайте на стіл.

Гострий салат з буряком та куркою.

Інгредієнти:

  • Буряк 200 гр.;
  • Ріпчаста цибуля 200 гр.;
  • Морква 200 гр.;
  • Куряче філе 300 гр.;
  • Соєвий соус 50 мл.;
  • Яблучний оцет 15 гр.;
  • Перець гострий 15 гр.;
  • Олія рослинна;
  • Морська сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Зерна коріандру 1 ч. л.;
  • Зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте столовий буряк, натріть на терці з крупними отворами та покладіть в глибоку ємність.
  2. Почистьте моркву, натріть на тій же тертці та додайте до ємності з буряком.
  3. Влийте яблучний оцет, соус соєвий та перемішайте.
  4. Філе наріжте на шматки, покладіть на розігріту пательню, обсмажте з обох сторін, посоліть, поперчіть, додайте зерна коріандру та перемішайте.
  5. Як тільки м’ясо стане світлим відсуньте його в бік, додайте трохи олії та смажте цибулю до м’якості.
  6. Гострий перець дрібно наріжте, покладіть до смаженого м’яса та цибулі, добре перемішайте й тушкуйте ще хвилину.
  7. Викладіть його у ємність з овочами, перемішайте, притрусіть подрібненою зеленню та подайте до столу.

Експрес-вінегрет.

Інгредієнти:

  • Буряк 450 гр.;
  • Картопля 200 гр.;
  • Солоні огірки 250 гр.;
  • Червона цибуля 35 гр.;
  • Олія рослинна;
  • Морська сіль;
  • Перець чорний мелений.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть до готовності столовий буряк, охолодіть його, почистьте та натріть на терці з великим отворами.
  2. Сиру картоплю відваріть в «мундирі», почистьте та потріть на тій же терці.
  3. Огірки, також, натріть на тертці та відіжміть зайву рідину.
  4. Почистьте цибулю та поріжте на півкільця.
  5. У ємність покладіть терті буряк з огірками та картоплею, червону цибулю, зверху полийте все рослинною олією, поперчіть, посоліть й перемішайте.

Смачного!

Додавайте "Домогосподарку" у свої джерела Google Новини

Comments

comments